Hoe kunnen we je helpen?

POP3? IMAP? Wat is dat?

POP3 en IMAP zijn zogenaamde servers voor inkomende e-mail. Ze zijn nodig om e-mails met een mailprogramma te beheren, dus te ontvangen zonder via de browser in te loggen op de internetpagina van de e-mail-aanbieder. Voor het verzenden van de mails wordt de server voor uitgaande e-mail (SMTP) gebruikt.

 

Als je een mailprogramma wilt inrichten, moet je tijdens het instellen protocollen, hosts en ports opgeven, zodat je met het mailprogramma mails via het gewenste adres kunt verzenden en ontvangen.

 

Het verschil tussen POP3 en IMAP is hoe de protocollen werken. Bij de instelling IMAP worden alle berichten die zich in je online postvak in bevinden zogezegd naar je harde schijf gespiegeld. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf verschillende computers je mails beantwoorden, schrijven of verwijderen en staat je e-mail er op alle apparaten altijd hetzelfde voor.

 

Als je een bericht op Computer A verwijdert, verdwijnt het ook op Computer B. Beantwoord je een bericht op Computer B, dan verschijnt je antwoord ook op Computer A. Enz.  

 

POP3 daarentegen downloadt de berichten naar je mailprogramma. Ze zijn daarna niet meer beschikbaar in je online postvak in (bijv. in je Hotmail of Gmail account). Ook op een andere computer is je mail dan niet meer beschikbaar. Daarom raden wij aan om IMAP te gebruiken als dat ook maar eigszins mogelijk is. 

 

Belangrijk:

Houd deze informatie in je achterhoofd bij het instellen van een mailprogramma. Verloren of verwijderde berichten kunnen we helaas niet voor je herstellen. 

Adressen van de mailservers van Jimdo

Deze informatie is voor jou relevant, als je een mailprogramma zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail zou willen gebruiken voor het beheer van jouw email account(s).

 

Besluit eerst welke inkomende mailserver je zou willen gebruiken (POP3 of IMAP). Houd daarbij rekening met de opmerkingen hierboven. Vervolgens kun je de betreffende gegevens in jouw mailprogramma invoeren.

Opmerking over TLS / SSL:

Transport Layer Security (TLS), ook wel bekend als Secure Sockets Layer (SSL) is het encryptieprotocol voor veilige gegevensoverdracht op het internet. Als je de bijpassende "Host" en "Port" uit de lijst kiest, worden je berichten automatisch versleuteld voor de overdracht. 

IMAP - Server voor inkomende email

Protocol    Host         Port

IMAP imap.emailsrvr.com Port: 143 IMAP met SSL secure.emailsrvr.com Port: 993

POP3 - Server voor inkomende email

Protocol    Host         Port

POP3 pop.emailsrvr.com Port: 110 POP3 met SSL secure.emailsrvr.com Port: 995

SMTP - Server voor uitgaande email

Protocol    Host         Port

SMTP smtp.emailsrvr.com Port: 25, 587, oder 8025 SMTP met SSL secure.emailsrvr.com Port: 465, 587, oder 8025