Hoe kunnen we je helpen?

Design

Design je website zodat de vormgeving precies bij jouw smaak past.

Design kiezen

De vormgeving van je website begint met het kiezen van een design voor je website. Daarmee wordt de opbouw en indeling van je website bepaald. 

 

meer over de designs

Stijl aanpassen

Als je je design hebt gekozen, kun je via Stijl bepalen hoe de verschillende onderdelen van je website eruit zien. Je stelt bijvoorbeeld kleuren en lettertypes in. 


meer over stijl


Structuur van je website

Met de structuur van je website help je mensen om snel te vinden wat ze zoeken. Een heldere opbouw van je website houdt ook de vormgeving overzichtelijk. We raden aan om vooraf na te denken over de verschillende pagina's die je wilt gaan maken en hoe je die wilt indelen. Die indeling kun je opzetten in de navigatie.


Verdeel je pagina's in hoofdpagina's en subpagina's. Door je navigatie vooraf al te maken, wordt de keuze voor een passend design veel makkelijker. Probeer het aantal kopjes in je navigatie te beperken tot 5 of 6. Bij elk van die kopjes kunnen meerdere subpagina's horen. 

Kleuren en patronen

Minder is meer

In webdesign is minder meestal meer. We raden aan om niet meer dan 3 of 4 hoofdkleuren in je website te gebruiken. Dat geldt voor de kleuren van je teksten, achtergronden en misschien zelfs voor de foto's die je voor je website kiest. 

Kleurenschema

Een goede manier voor een consequent design is om wit, zwart en één of twee accentkleuren te gebruiken op je website. Door steeds binnen dat kleurenschema te blijven, laat je ook met je design zien dat je site één samenhangend geheel is.


Vermijd afleiding

Als je de aandacht op de inhoud van je website wilt hebben, is het ook beter om heel drukke, felle of snel bewegende achtergronden te vermijden. Die kunnen al snel afleiden van wat je eigenlijk wilt laten zien.