Hoe kunnen we je helpen?

Webwinkel

Hoe zet je je webwinkel op met Jimdo? We helpen je in 6 stappen met het beginnen van je webwinkel:

1) Persoonlijke gegevens

Als je een webwinkel begint, ben je verplicht om persoonsgegevens in te voeren. Dat is daarom ook een voorwaarde om in je Jimdo webwinkel producten te kunnen verkopen. Als je JimdoPro of JimdoBusiness gebruikt, heb je die gegevens al bij je bestelling ingevoerd. Als je JimdoFree gebruikt, is het nog nodig om ze in te voeren.

 

Zo stel je je persoonlijke gegevens in

2) Instellingen

Er zijn een boel instellingen waarmee je je webwinkel kunt aanpassen. Zorg dat je in elk geval naar deze instellingen kijkt. Daarmee is je webwinkel klaar om producten te verkopen.

 

Natuurlijk kun je nog meer aanpassen voor je webwinkel:

 

3) Producten toevoegen

Als je de instellingen voor je webwinkel naar wens hebt, kun je je producten gaan toevoegen. In het element Product vind je verschillende onderdelen, zodat je je product goed kunt laten zien.

 

De beste opzet is om elk product een eigen pagina te geven. Je kunt dan behalve het element Product ook nog aanvullende informatie geven. Denk aan video’s of een commentaarveld waar tevreden klanten een review kunnen achterlaten.

4) Productoverzichten

Gebruik een productoverzicht om snel meerdere producten te laten zien. Klanten die op een product klikken, gaan naar de pagina waar dat product op staat. Je kunt productoverzichten sorteren op tags, zodat in een productoverzicht alleen producten met die tag worden getoond. Zo presenteer je gemakkelijk alle producten uit één categorie.

 

Zo werkt het productoverzicht

5) Bestellingen beheren

Als een klant bij jou bestelt, vind je die bestelling in dit overzicht. Markeer je bestellingen als betaald of verzonden te markeren of neem contact op met je klant. Bestellingen die betaald en verzonden zijn, komen in het archief van je bestellingen.

 

Zo beheer je je bestellingen

6) Korting geven

Klanten houden van korting en die kun jij ze geven. Geef bijvoorbeeld een kortingscode tijdens een zomer- of kerstactie of verstuur kortingsbonnen voor een volgende bestelling mee met je producten.

 

Zo geef je korting in je webwinkel

 

Alleen voor JimdoBusiness
Kortingsbonnen kun je alleen gebruiken met het JimdoBusiness pakket.