Hoe kunnen we je helpen?

Kortingscodes

Alleen voor JimdoBusiness
Deze functie is alleen te gebruiken met het JimdoBusiness-pakket.

Alle gebruikers van JimdoBusiness kunnen kortingscodes voor de klanten van hun webwinkel maken. Kies daartoe in het menu van je website voor de optie "Webwinkel".

 

Klik vervolgens op het tabblad "Kortingscodes". Hier kun je nieuwe kortingscodes aanmaken en bestaande beheren of verwijderen.

Een nieuwe kortingscode maken

Als je nog geen kortingscodes hebt gemaakt, krijg je een button te zien waarmee je je eerste kortingscode kunt maken.

 

Als je al wel één of meerdere codes hebt gemaakt, dan worden die hier getoond. De button om een nieuwe code te maken, vind je dan onderaan de pagina.

Naam voor de kortingscode

Geef de kortingscode een naam. Die naam is ook meteen de code die je bezoekers moeten invoeren om de korting te krijgen.

 

We hebben hier als voorbeeld "Trouwe klant" gebruikt.

Bedrag of percentage korting

Bij Waarde stel je in of de korting een vast bedrag of een percentage is.


% - Kies je voor “%”, dan wordt een percentage korting berekend.

€ - Kies je voor “€”, dan wordt een vast bedrag aan korting gebruikt. 


Goed om te weten: in ons voorbeeld gebruiken we € als valuta. Als je een andere munteenheid voor je winkel hebt ingesteld, krijg je de keuze tussen een percentage en de valuta die je voor je webwinkel hebt ingesteld.

Minimum bestelwaarde

Hiermee kun je instellen dat de korting alleen geldt voor bestellingen met een minimum waarde.


Bijvoorbeeld pas als een klant voor meer dan € 25,- in je webwinkel bestelt.  Vink daartoe de optie "Minimum bestelwaarde" aan en voer het minimumbedrag in.

Looptijd

Hiermee kun je instellen wanneer je kortingsbon geldig is. Standaard is een kortingsbon onbeperkt geldig. Als je dit wilt aanpassen, vink dan “Looptijd” aan. Enkele aandachtspunten:

 

* De startdatum bepaalt vanaf wanneer de kortingsbon geldig is. Als je hier niks invult, is de kortingsbon meteen geldig.

* De einddatum geeft aan vanaf wanneer de kortingsbon niet meer geldig is. Als je hier niks invult is de kortingsbon onbeperkt geldig.


Opslaan

Om je code te activeren, hoef je die alleen nog op te slaan. Na het opslaan is de code meteen actief en kan door je bezoekers gebruikt worden.

Overzicht van je kortingscodes

Zodra je één of meerdere kortingscodes hebt gemaakt, zie je een overzicht van je codes. Er worden verschillende kleuren gebruikt voor codes met een vast bedrag en codes met een percentage korting.

 

Je kunt ook zien hoe vaak de code gebruikt is.

Hoe gebruiken je klanten de code?

Vanaf het moment dat je je eerste kortingscode hebt ingesteld, wordt in het afrekenscherm een extra invoerveld getoond. Je klanten kunnen daar de kortingscode invoeren.

De korting wordt toegepast op het subtotaal van de bestelling. De korting geldt dus niet voor de verzendkosten, maar voor de prijs van de producten.

Hoe krijgen mijn klanten de kortingscode?

Dat laten we aan je eigen fantasie over. Een veelgebruikte methode is om de kortingscode in een nieuwsbrief te versturen aan trouwe klanten.

Een kortingscode verwijderen

Je kortingscodes zijn actief en kunnen gebruikt worden, zolang ze in het systeem staan. Als je wilt dat een korting niet meer gebruikt kan worden, kun je die code in het beheer verwijderen.

 

Kies daartoe in het menu voor "Webwinkel" > tab "Kortingsbonnen" en klik op de regel van de te verwijderen kortingsbon op de button "Kortingsbon verwijderen".

Na het verwijderen wordt de code uit het overzicht verwijderd en kunnen je klanten met die code geen korting meer krijgen.