Hoe kunnen we je helpen?

Overschrijving als betalingsmethode

Voor je Jimdo webshop kun je overschrijving als betalingsmethode gebruiken. Je kunt je eigen bankgegevens aan je klant geven of overschrijving aanbieden via betalingsaanbieder Mollie.  Overschrijving via Mollie is bijvoorbeeld handig als je ook andere betalingsmethodes via Mollie aanbiedt. 

Overschrijving via Mollie

Via Mollie kunnen verschillende betalingsmethodes worden aangeboden. Overschrijving hoeft niet per se via Mollie te verlopen, maar als je al andere betalingsmethodes aanbiedt via Mollie, kan het handig zijn om alle betalingen voor je webshop op 1 plek te beheren. 

JimdoBusiness functie

Om de betaaldiensten van Mollie in je Jimdo webshop te gebruiken, is een JimdoBusiness pakket nodig.


Transactiekosten

Aan een betaling via Mollie zitten voor de verkoper kosten per transactie. Hier vind je het actuele tarief voor de transactiekosten bij Mollie.

Wat is Mollie?

Mollie is een betalingsaanbieder voor online betalingen. Via Mollie kan Jimdo meer betalingsmethodes aanbieden. Omdat Mollie gespecialiseerd is in online betalingen, weet je ook zeker dat je aan de wettelijke regels voor betaling voldoet.

Hoe werkt het?

Om overschijvingen van je klanten te kunnen verwerken, heb je een account bij Mollie nodig. De betalingen komen dan op die account binnen. Je kunt bij Mollie instellen wanneer de betaling naar je zakelijke bankrekening wordt uitbetaald.

Aanvullende overeenkomst lezen en accepteren

Als je via Mollie overschrijvingen wilt aanbieden, is een aanvullende overeenkomst voor je contract nodig. Je kunt die in je Mollie account doorlezen.

 

Als je akkoord gaat met de aanvullingen, kun je die meteen online accepteren. Overschrijving wordt dan toegevoegd aan je account.

Overschrijvingen koppelen aan je Jimdo webshop

Bij Mollie krijg je een code. Die wordt Live API Key genoemd en zorgt voor de verbinding tussen je webshop en je Mollie account.

 

Zo vind je je Live API Key:

 

- ga naar Websiteprofielen

- klik naast een websiteprofiel op 'Details'

- je vindt dan een menu 'Mollie API gegevens' 

- bovenaan de lijst met gegevens staat je Live API Key

 

Om de koppeling te maken, kun je de Live API Key code exact kopiëren.

 

- ga dan in je webshop naar Instellingen -> Webwinkel -> Betalingsmogelijkheden -> Mollie.

- plak daar de code in het veld ‘Live API Key’.

 

Overschrijving wordt dan beschikbaar in je Jimdo webshop.