Hoe kunnen we je helpen?

iDEAL als betalingsmethode

Voor je Jimdo webshop kun je iDEAL als betalingsmethode gebruiken. We werken daarvoor samen met betalingsaanbieder Mollie.

JimdoBusiness functie

Om de betaaldiensten van Mollie in je Jimdo webshop te gebruiken, is een JimdoBusiness pakket nodig.


iDEAL

iDeal is de meestgebruikte online betaalmethode in Nederland. Een bezoeker die iDeal kiest om zijn bestelling mee te betalen, wordt doorgeleid naar het online banking systeem van zijn eigen bank. Hij kan daar de betaling direct in orde maken.


Groot voordeel is dat je zeker weet dat de betaling gedaan is. Een iDeal betaling is daarmee een gegarandeerde betaling en je kunt dus meteen je producten versturen.


Transactiekosten

Aan een betaling met iDEAL zitten voor de verkoper kosten per transactie. Hier vind je het actuele tarief voor de transactiekosten bij Mollie

Wat is Mollie?

Mollie is een betalingsaanbieder voor online betalingen. Via Mollie kan Jimdo meer betalingsmethodes aanbieden. Omdat Mollie gespecialiseerd is in online betalingen, weet je ook zeker dat je aan de wettelijke regels voor betaling voldoet.

Hoe werkt het?

Om iDEAL betalingen van je klanten te kunnen verwerken, heb je een account bij Mollie nodig. De betalingen komen dan op die account binnen. Je kunt bij Mollie instellen wanneer de betaling naar je zakelijke bankrekening wordt uitbetaald.

Aanvullende overeenkomst lezen en accepteren

Als je via Mollie iDEAL wilt aanbieden, is een aanvullende overeenkomst voor je contract nodig. Je kunt die in je Mollie account doorlezen.

 

Als je akkoord gaat met de aanvullingen, kun je die meteen online accepteren. iDEAL wordt dan toegevoegd aan je account.

iDEAL koppelen aan je Jimdo webshop

Bij Mollie krijg je een code. Die wordt Live API Key genoemd en zorgt voor de verbinding tussen je webshop en je Mollie account.

 

Zo vind je je Live API Key:

 

- ga naar Websiteprofielen

- klik naast een websiteprofiel op 'Details'

- je vindt dan een menu 'Mollie API gegevens' 

- bovenaan de lijst met gegevens staat je Live API Key

 

Om de koppeling te maken, kun je de Live API Key code exact kopiëren.

 

- ga dan in je webshop naar Instellingen -> Webwinkel -> Betalingsmogelijkheden -> Mollie.

- plak daar de code in het veld ‘Live API Key’.

 

iDEAL wordt dan beschikbaar in je Jimdo webshop.

iDEAL status

iDEAL heeft soms storingen en als dat zo is, heeft je klant moeite om met iDEAL te betalen. De banken achter iDEAL hebben daarom een statuspagina opgezet, waar je kunt zien of iDEAL goed werkt voor alle banken.