Hoe kunnen we je helpen?

Verzendkosten

Over de berekening
Als er producten in de winkelwagen zitten met verschillende verzendkosten, wordt altijd het hoogste tarief gebruikt.
  • Verzendkosten worden per bestelling gerekend, niet per item

  • De instellingen voor een bepaald land overtroefen de instellingen voor een regio

  • Als er twee of meer tag- of gewicht-verzendkosten op de bestelling van toepassing zijn, dan wordt automatisch de instelling met de hoogste verzendkosten genomen.

Naar welke landen wil je verzenden?

De eerste stap is aangeven naar welke landen je je producten wilt versturen. Als je Jimdo in het Nederlands gebruikt, zie je standaard Nederland en België staan. Met de knop "Verzendbestemming toevoegen" kun je andere landen of regio's toevoegen. 


Als je alle landen hebt toegevoegd waarnaar je wilt versturen, kun je op het land klikken om voor dat land eigen instellingen in te voeren. Bovenin de lijst kun je een bedrag invullen, dat dan standaard gebruikt wordt bij bestellingen uit dat land. 

Als je voor een land eigen regels hebt ingesteld, worden die gebruikt in plaats van de regels voor de regio.

 

Bijvoorbeeld: als je voor verzenden binnen Nederland of België eigen verzendkosten instelt, worden voor die bestellingen niet meer de instellingen voor Europa gebruikt.


Geen verzendkosten vanaf

Als je meer verkopen wilt stimuleren, kun je de verzending gratis aanbieden vanaf een bepaald bedrag. Voer daarvoor een minimumbedrag in.

 

Als een bestelling boven dat bedrag komt, vervallen alle andere regels die je hebt ingesteld en worden geen verzendkosten berekend.


Bovengrens verzendkosten

Wil je instellen dat je klanten sowieso niet meer dan een bepaald bedrag aan verzendkosten betalen? Geef dan hier het maximum bedrag op.

 

De verzendkosten worden dan normaal opgeteld, maar op de rekening komt het totaalbedrag voor de verzendkosten nooit boven het maximumbedrag dat je hebt ingesteld.


Sorteren op gewicht

Als je zware artikelen verkoopt, verandert het gewicht van de bestelling sterk als er meerdere artikelen besteld worden. De verzendkosten kunnen dan dus ook sterk veranderen. Je kunt daarom bij je verzendkosten verschillende gewichtsklasses invoeren, elk met een eigen tarief voor de verzendkosten. 

 

Bij elk product kun je het gewicht van het product invoeren. Als je daarna een gewichtsfilter instelt bij de verzendkosten, wordt bij de verzendkosten automatisch het passende bedrag voor die gewichtsklasse berekend.

Alleen voor JimdoBusiness
Deze functie is alleen te gebruiken met het JimdoBusiness-pakket.

Sorteren op product tag

Met product-tags kun je verschillende product-categorieen maken. Daarmee wordt het ook mogelijk om per product-categorie verzendkosten in te stellen.

 

Geef bijvoorbeeld alle boeken in je assortiment de tag “Boek”. Je kunt dan een standaard verzendtarief instellen voor alle producten met de tag “Boek”. Als een product meerdere tags heeft, met verschillende verzendkosten, wordt het hoogste tarief gebruikt.

Alleen voor JimdoBusiness
Deze functie is alleen te gebruiken met het JimdoBusiness-pakket.

Aangepaste verzendkosten

Als een artikel niet met de rest van de bestelling mee kan worden verzonden, kun je te maken hebben met extra verzendkosten. Je kunt voor die gevallen in het element Product de optie “Aangepaste verzendkosten” activeren.

 

De verzendkosten voor dat product worden dan apart aan de rekening toegevoegd.


BTW over verzendkosten

Hier kun je een btw-percentage voor je verzendkosten invoeren. Dit wordt dan vermeld in de factuur. Standaard staat 21% ingesteld.