Hoe kunnen we je helpen?

Google Search Console

De Google Search Console is een gratis service van Google. Hier vind je interessante informatie voor je Jimdo website. Het enige wat je daarvoor moet doen: je website toevoegen, de Search Console code in het head gedeelte van je Jimdo website plakken, in de Search Console bevestigen, en klaar!

 

Met de Search Console van Google kun je mogelijke problemen herkennen en krijg je informatie over hoe je website gecrawld en geindexeerd wordt. Je kunt gegevens inzien over zoekopdrachten, interne en externe links en nog veel meer informatie. Het gebruik is gratis en de moeite waard!

 

In de Google Search Console kun je trouwens ook direct een XML-sitemap aan Google doorgeven. Meer informatie daarover vind je hier: XML-Sitemap >>

 

 

Hoe kan ik de Search Console gebruiken?

1. Meld je voor de Google Search Console aan. Naar de Search Console >>

2. Klik op de button "Website toevoegen".

3. Voeg je Jimdo-website toe.

4. Ga in de navigatie van de "Aanbevolen methode" naar "Alternatieve methode" en kies "HTML" tag.

5. Er wordt nu een code getoond die er ongeveer als onderstaande code uitziet:

 

meta name="google-site-verification" content="CrjTYPpfdfsddGCZkjxIiZ9uvrpzJt-FAgU2tllXXD4" /

 

6. Kopieer de code bij Search Console en plak deze in het HEAD-gedeelte van je Jimdo-website. Ga daarvoor in het menu naar Instellingen > Website > HEAD-gedeelte.

7. Dan moet je de koppeling nog in de Search Console bevestigen. Dat doe je direct onder het veld waarin de code getoond wordt. Daarna heb je voor je Jimdo-website toegang tot de Search Console.