Hoe kunnen we je helpen?

Er is een nieuw menu voor Jimdo. We werken je site in november vanzelf bij. Als je hier dus plaatjes ziet die er anders uitzien dan in je website, geen zorgen. Je krijgt eerst een mail en dan werken we je site bij naar wat je hier ziet.

Bekijk het nieuwe menu

Robot meta tags

Robot meta tags klinkt verschrikkelijk technisch. Gelukkig valt het in de praktijk mee. 

 

Deze tags zijn aanwijzingen voor de zoekmachine, om een bepaalde pagina op je site anders te verwerken.

JimdoBusiness functie

Om deze meta tags te kunnen gebruiken, is een JimdoBusiness pakket nodig.


Wat doen deze meta tags?

Noindex

Geeft een aanwijzing aan de zoekmachine om deze pagina niet op te nemen in de zoekresultaten.

 

Dit is bijvoorbeeld handig voor pagina's waar je nog aan werkt. Je voorkomt zo dat pagina's in de zoekresultaten gevonden kunnen worden, als ze nog niet klaar zijn voor het grote publiek. Denk er wel aan om dit later weer uit te zetten, zodat de pagina gevonden kan worden als hij klaar is.

Nofollow

Geeft een aanwijzing aan de zoekmachine dat links op deze pagina niet gevolgd moeten worden.

 

Een link op een pagina geeft normaal gesproken een klein beetje waarde door aan de pagina waar de link naartoe leidt. Als je wilt dat links op een bepaalde pagina geen waarde doorgeven, stel je 'nofollow' in voor die pagina. 


Noarchive

Geeft een aanwijzing aan de zoekmachine om een bepaalde pagina niet te archiveren.


De zoekmachine slaat soms een kopie van een pagina op, om snel een preview te kunnen tonen in de zoekresultaten. Op pagina's die snel veranderen, is die kopie al snel verouderd en geeft die dus een verkeerd beeld. Je kunt dan 'noarchive' instellen, om te voorkomen dat de zoekmachine een kopie van de pagina maakt.