Hoe kunnen we je helpen?

Er is een nieuw menu voor Jimdo. We werken je site in november vanzelf bij. Als je hier dus plaatjes ziet die er anders uitzien dan in je website, geen zorgen. Je krijgt eerst een mail en dan werken we je site bij naar wat je hier ziet.

Bekijk het nieuwe menu

Beschrijving

In de beschrijving kun je zelf aangeven waar een pagina over gaat.

Beschrijving invoeren

Je kunt voor elke pagina een beschrijving invoeren door in het menu naar SEO > SEO > Deze pagina te gaan. Denk eraan dat je dit voor elke pagina doet. Onder "Instellingen voor deze pagina" kun je makkelijk naar een andere pagina gaan. 

Waar zie ik die beschrijving?

In de zoekresultaten in Google wordt de beschrijving bijna altijd getoond. De beschrijving is soms ook te zien als een pagina wordt gedeeld op social media.

 

Het kan weleens gebeuren dat Google de beschrijving niet laat zien in de zoekresultaten. Dat gebeurt als Googles algoritme een stukje tekst op de pagina relevanter vindt voor de zoekterm waarop is gezocht. De zoeker ziet dan de tekst die Google heeft gekozen, met daarin het zoekwoord dikgedrukt.

Hoe optimaliseer ik de beschrijving?

Elke pagina heeft een eigen onderwerp en daarom ook eigen zoekwoorden die voor die pagina belangrijk zijn. Gebruik in de beschrijving het belangrijkste zoekwoord voor die pagina.


De beschrijving is zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Schrijf de beschrijving dus uitnodigend: potentiële bezoekers lezen de beschrijving en je kunt je daar dus goed presenteren.

 

 

Beschrijvingen voor JimdoPro en JimdoBusiness

Het aanpassen van de beschrijving is voor gebruikers van JimdoFree alleen mogelijk op de home pagina. Met de JimdoPro- en JimdoBusiness-pakketten kun je deze functies eenvoudig gebruiken.