Hoe kunnen we je helpen?

Offpage optimalisatie voor je Jimdo website

Zoekmachines werken met zogenaamde crawlers, die via links van website naar website gaan. Het is dus ook logisch dat links van anderen ervoor zorgen dat de crawlers jouw website bezoeken. 

 

Verder worden links vanaf andere websites als referenties meegewogen. Hoe meer websites naar jouw website linken, des te belangrijker en relevanter moet jouw website wel zijn. Zo simpel als dat klinkt, er werd en wordt veel narigheid uitgehaald met links. 

 

Daarom geven we je alvast de tip: blijf weg van een aanbod om links te kopen of te huren! Google bestraft bij twijfel websites van linkkopers en al die moeite en kosten zijn dus voor niks. Ook bij het ruilen van links kun je beter twee keer nadenken wat je doet. Meer informatie hierover vind je bij Google.

 

Het basisprincipe is en blijft: als je website goede inhoud heeft, wordt hier vanzelf en vrijwillig naar gelinkt. Vooral als je net begint is dat niet eenvoudig, dus geven we je hieronder een paar tips.

 

 

Social Media

Over Social media hoor je overal en ook voor zoekmachine optimalisatie is het een interessant onderwerp. Verzamel links vanaf social media: maak je website bekend op Facebook, Twitter en Google+ en deel daar je inhoud. Daarnaast kun je op je Jimdo website ook heel eenvoudig Share buttons inbouwen, waarmee je bezoekers jouw inhoud kunnen delen. 

 

 

Pers

Gebruik je persafdeling om links te bouwen. Heb je nieuws over je website? Stuur dan een persbericht de wereld in. Die kan door andere websites gebruikt worden en ook op de sites van persorganisaties gezet worden. Vergeet niet om een link in je persbericht op te nemen! ;-)

 

 

Social Bookmarking

Social Bookmarking-diensten hun gebruikers de mogelijkheid om hun 'bookmarks' online op te slaan. (Bookmarks zijn websites die ze als favoriet hebben aangegeven.) Gebruikers kunnen deze bookmarks met andere gebruikers delen, er commentaar opgeven en er keywords aan verbinden.

 

De hype rondom deze social bookmarking-diensten is voorbij, maar het kan zeker geen kwaad buttons van deze diensten in te bouwen. Daarnaast kun je jouw website zelf bij bookmarking-diensten aanmelden en bookmarken, om je website met andere te delen en nieuwe links te ontvangen.

 

 

De Jimdo link-tip:

Het is goed als het aantal links naar jouw website gestaag toeneemt. Google vindt het verdacht als een nieuwe website kort na publicatie heel veel links krijgt en daarna nauwelijks nog.