Hoe kunnen we je helpen?

Hoe word ik een succesvolle affiliate?

1. Genereer bezoekers

Optimaliseer je website, zodat je beter door zoekmachines wordt gevonden. Met een goede positie bij Google zul je meer bezoekers op je website krijgen en dus een grotere kans hebben je inkomsten te verhogen. Je kunt natuurlijk ook externe websites naar je website laten linken of via sociale media bezoekers naar je website trekken. In ons Support Center vind je uitgebreide informatie over het thema zoekmachine-optimalisatie (SEO).

2. Houd je website up-to-date

Reclamemateriaal verliest na verloop van tijd aan kracht, omdat terugkerende bezoekers telkens dezelfde reclame te zien krijgen. Vervang daarom regelmatig je materiaal of wijzig de positie van de reclame op de website. Ook regelmatige updates van de teksten op je website kunnen voor meer kliks zorgen. Zo zou je bijvoorbeeld een blog kunnen beginnen, waarin je over actuele gebeurtenissen schrijft.

3. Zorg ervoor dat je reclame zichtbaar is

Als je geld met je website wilt verdienen, moet het reclamemateriaal goed zichtbaar op je website zijn geplaatst. De bovenkant en zijkant van je website zijn hiervoor uitermate geschikt, omdat de reclame dan niet als te storend wordt ervaren. Reclame binnen teksten (tekstlinks) wordt vaak als eigen content gezien en leidt tot meer kliks.

4. Gebruik niet te veel reclame

Voeg niet te veel reclame toe: je bezoekers komen tenslotte voor de content van je website en niet voor je reclame-uitingen! Als je interessante content aanbiedt, zal een passende reclame als een verrijking van je website worden gezien in plaats van als een storende factor. Op die manier zullen bezoekers eerder geneigd zijn om op de reclame te klikken en nemen je kansen op een verkoop aanzienlijk toe.

5. Combineer je reclamemateriaal

Afbeelding of tekst? In de praktijk blijkt vaak dat een combinatie het meest effectief is. Afbeeldingen trekken de aandacht, terwijl teksten serieus en betrouwbaar overkomen

6. Gebruik relevante reclame

Gebruik reclame die aansluit op de content van je website. Schrijf je bijvoorbeeld over het opbouwen van een webwinkel, dan is een link naar het JimdoBusiness pakket zinvol, omdat dit pakket een uitgebreide functionaliteit voor een webshop aanbiedt.

7. Moet je reclame gebruiken om verkopen te genereren?

Nee! Als je direct contact met je klanten hebt, hoef je natuurlijk geen reclamemateriaal in te zetten. Je kunt via je affiliate account dan direct een nieuwe website aanmaken of een bestaande website upgraden en zo de provisie voor JimdoPro of JimdoBusiness ontvangen.

8. Meten, meten, meten

Elke gebruiker van JimdoPro of JimdoBusiness kan via de statistieken bekijken hoe vaak de website wordt bezocht en welke pagina’s het meest worden bekeken. Ook Google biedt met Google Analytics een makkelijk te integreren en uitgebreide tool voor het analyseren van je website. Aan de hand van die cijfers kun je met je reclamemateriaal beter inspelen op het gedrag van je bezoekers. Statistieken over het gebruik van ons reclamemateriaal bieden wij op dit moment niet aan.