Hoe kunnen we je helpen?

Wat is het Jimdo partnerprogramma?

In het Jimdo partnerprogramma breng je Jimdo onder de aandacht bij nieuwe klanten. Voor elke nieuwe klant die via jou JimdoPro of JimdoBusiness bestelt, ontvang je een provisie. 

 

Ons partnerprogramma wordt gebruikt door reclamebureaus, webdesigners en klassieke affiliates. Als partner staat er een ruim aanbod aan reclamemateriaal tot je beschikking, waarmee je Jimdo onder de aandacht kunt brengen. 


Hoe meld ik me aan voor het Jimdo partnerprogramma?

Op de Jimdo partnerpagina vind je het aanmeldformulier, waarmee je je voor het partnerprogramma kunt aanmelden. 

Daar vragen we je naar de informatie die wij nodig om een succesvolle samenwerking te starten. Vooral belangrijk is daarbij:

 

 • een Jimdo website hebben die met het programma wordt verbonden. Via die website verloopt het partnerprogramma. Je vindt daar ook reclamemateriaal en informatie over provisies.
 • het type vergoeding - eenmalig of terugkerend. Meer informatie over de verschillende vergoedingen vind je in de FAQ.

Eenmalige provisie

Voorbeeld:

Voor elk van de eerste 4 verkopen ontvang je per JimdoPro-website eenmalig €15 van ons. Dit komt overeen met 25% van de verkoopprijs van JimdoPro (€60).

 

Terugkerende provisie

Voorbeeld:

Voor elk van de eerste 4 verkopen ontvang je per JimdoPro-website 10% van de verkoopprijs (€60). Dit komt overeen met €6 per verkoop (niveau A).

 


Hou er rekening mee dat je je door het formulier in te vullen aanmeldt; we kunnen niet garanderen dat je wordt opgenomen in het partnerprogramma. 

Let op!

Het beheer van je partner-account verloopt via je Jimdo website. Zonder eigen Jimdo website die we aan het partnerprogramma kunnen verbinden, kun je geen Jimdo partner worden. Je kunt hiervoor ook een JimdoFree website gebruiken.

Algemeen

Bedankt voor je interesse in het Jimdo partnerprogramma! We zijn blij dat je van Jimdo overtuigd bent en eraan wilt bijdragen het systeem bekender te maken. Op deze hulppagina vind je belangrijke informatie en handleidingen voor ons Jimdo partnerprogramma

 

Stap 1: Jimdo Login

Log in op je Jimdo website. Rechts in het control panel op je Jimdo website vind je het beheer, dat we ook wel control panel noemen.

Jouw partner-account

Als je je via ons contactformulier hebt aangemeld als Jimdo Partner en we jouw website succesvol hebben vrijgegeven voor het partnerprogramma (je krijgt daarvan via je e-mail bericht), verschijnt in het control panel het Partnersymbool.

 

Via het partnerprogramma kun je de voordelen van Jimdo aan jouw klanten, vrienden, geïnteresseerden etc. ter beschikking stellen - en je profiteert daarvan met onze aantrekkelijke provisies!


De hoogte van je provisie hangt af van je succesvolle sales en je keuze voor een type provisie (eenmalig of terugkerend). Afhankelijk van hoeveel verkopen al via jou verlopen zijn, zijn er verschillende provisie-niveaus - je kunt tot 50% van het totale bedrag voor JimdoPro of tot 55% voor JimdoBusiness verdienen bij eenmalige vergoeding. Bij een terugkerende vergoeding krijg je jaarlijks een percentage, zolang de door jou binnengebrachte klant bij ons blijft. 

 

Dat betekent voor jou: hoe meer Jimdo gebruikers via jou voor één van de betaalde pakketten kiezen, des te meer verdien je daarmee. Daarom is het belangrijk dat je eerst met de basis van het partnerprogramma vertrouwd raakt, om Jimdo zo succesvol en zinvol mogelijk aan geïnteresseerden te kunnen aanbieden. We hebben daarom een FAQ-lijst samengesteld. 

 

Als je op het Partners-symbool in het control panel klikt, opent er een nieuw venster, waarin de volgende categoriën getoond worden: Start, Provisies, Persoonlijke gegevens, Reclamemateriaal, Vergoedingstabel, Tips & help, Contact. Begin bij de categorie Start om de verschillende functies van het Jimdo partnerprogramma te leren kennen. 

 

Stap 2: Partner-account > Start

 

in deze categorie krijg je altijd een actueel overzicht van: 

 

 • jouw Partner-ID
 • het aantal websites dat via jou aangemeld is (incl. JimdoFree)
 • de verkopen die via jou zijn verlopen
 • het aantal en de hoogte van de openstaande provisies, die je nog niet hebt laten uitbetalen
 • het totale bedrag van je provisies

 

In deze rubriek kun je direct op één van de 3 hieronder getoonde Jimdo produkten klikken om een nieuwe Jimdo website voor je klant, vriend of bedrijfsrelatie aan te leggen of om een bestaande Jimdo website naar een hoger pakket te upgraden (JimdoPro/JimdoBusiness). Zodra je op een Jimdo pakket klikt, is dit direct aan jouw Partner/Affiliate ID gekoppeld. Er opent een venster waarin je gevraagd wordt de nieuwe Jimdo website aan te leggen met het e-mailadres dat voor het aanmeldproces gebruikt moet worden. 

 

Geef hier jouw eigen e-mailadres alleen op, als jij de beheerrechten voor de nieuwe Jimdo website moet krijgen. Als je de Jimdo website alleen wilt aanmaken en daarna aan een klant verkoopt, let er dan op dat jouw klant als domeineigenaar later alle rechten en toegangen voor de website krijgt. Dit is bijzonder belangrijk voor de toekomstige communicatie tussen het opgegeven e-mailadres en Jimdo. Om privacyredenen mogen we uitsluitend met het e-mailadres communiceren dat bij ons als het actuele contactadres is geregistreerd. Als je Jimdo websites niet via het control panel aanlegt, is het later toewijzen alleen met technische moeite mogelijk. Hiervoor geldt een extra wachttijd voor de verwerking van 45 dagen.

Direct onder de 3 Jimdo produkten zie je een tekst, waarmee je voor ons klanten kunt werven. in deze tekstlink is jouw Partner ID verwerkt (bij. a1234567), zodat de verkoop bij het afrekenen aan jou kunnen toeschrijven. Kopieer deze code met "command + C" (Mac) of "Ctr + C" (PC) en plak die later op een door jou gekozen pagina van je Jimdo website of op een externe website. 

Nu eenvoudig plakken: nadat je de code gekopieerd hebt, klik je op het element "HTML" in het elementenoverzicht en plak je de code erin met "command + V" (Mac) of "Ctrl + V" (PC). Opslaan. Klaar!

Wil je in plaats van de partner-link liever een banner van ons gebruiken, ga dan naar de categorie "Reclamemateriaal", om de HTML-code van één van de banners voor jouw website te kopiëren. De banner-code plak je later ook via copy & paste (kopiëren en plakken) op een door jou gekozen pagina. 

 

Stap 3: Provisies bekijken

 

In deze rubriek zie je altijd een overzicht van alle websites die via jou verkocht zijn. 

Status

 • bevestigd: betekent dat we de verkoop gecontroleerd en geaccepteerd hebben.
 • onbevestigd: betekent dat de verkoop nog wordt verwerkt.

Uitbetaling

 • open: betekent dat je de provisie nog niet hebt laten uitbetalen en het bedrag nog tegoed hebt.
 • niet mogelijk: kan betekenen dat er onduidelijkheden zijn bij de bestelling of de betaling van de door jou geworven klant, bijv. bij een stornering of wanbetaling.
 • afgewezen: betekent dat de verkoop niet aangetoond kon worden.

Als er onduidelijkheden zijn, schrijf ons dan via het formulier in je partner-account bij "Contact" of stuur een e-mail naar partner@jimdo.nl zodat we naar het geval kunnen kijken. 

Hoe meer informatie je ons in de mail geeft, des te sneller kunnen we nagaan wat er aan de hand is. 

 

Hierbij is de volgende informatie altijd nuttig: 

 • om welke website het exact gaat, waarop je ons reclamemateriaal gebruikt.
 • welk reclamemateriaal van ons je inzet.
 • welke website je geworven hebt. Geef alsjeblieft het volledige www-adres en de volledige naam!

 

Stap 4: Persoonlijke gegevens bewerken

 

In deze categorie worden je persoonlijke gegevens gevraagd. Hier zou ook al jouw geldige PayPal-email-adres ingevuld moeten zijn. Als dit niet zo is, geeft dit adres dan nog op, zodat we jouw provisie aan jouw PayPal-account kunnen uitbetalen. 

Als je je als ondernemer hebt aangemeld, vragen we je om je btw-identificatienummer op te geven, dat om wettelijke redenen ook ingediend moet worden. Als je als ondernemer van BTW bent vrijgesteld, hoef je geen btw-identificatienummer op te geven. 

 

Stap 5: Reclamemateriaal uitkiezen

 

Bij het reclamemateriaal dat je van ons kunt gebruiken, heb je hier de keuze uit de volgende produkten: 

 • Partner/Affiliate-Link
 • Registratiebox
 • Banner

De banners die we voor je klaar hebben gezet kun je, met de bijbehorende HTML-code, in de volgende talen kiezen:

 • Duits (.ch)
 • Duits (.de)
 • Engels (.com)
 • Spaans (.es)
 • Frans (.fr)
 • Italiaans (.it)
 • Russisch (.ru)
 • Nederlands (.nl)
 • Pools (.pl)
 • Portugees (.pt)
 • Portugees (.br)
 • Chinees (.cn)

Bij de banners kun je de volgende varianten kiezen: 

 • Banner variant 1: JimdoPro | JimdoBusiness (120x600)
 • Banner variant 2: JimdoPro | JimdoBusiness (300x250)
 • Banner variant 3: JimdoPro | JimdoBusiness (468x60)
 • Banner variant 4: JimdoPro | JimdoBusiness (728x90)
 • meer banners worden regelmatig toegevoegd

Wil je jouw banner in het spaans tonen, maar de uitbetaling in US Dollars ontvangen? Geen probleem! Jij bepaalt in welke valuta het geld jouw account binnenkomt!

In deze rubriek vind je een kort overzicht van welke vergoedingen Jimdo je betaalt en welke niveaus er zijn.

 

Belangrijk: voor het vergoedingsmodel kies je al bij je aanmelding. Later wisselen is alleen mogelijk als je nog geen verkopen hebt gegenereerd.

De "eenmalige vergoeding" kun je het beste kiezen, als je denkt dat de door jou geworven JimdoPro- of JimdoBusiness-gebruiker geen langdurig budget gepland heeft, als een gebruiker zijn website niet lang nodig zal hebben of als je denkt dat jouw bezoekers geen bedrijven of personen zijn die je kent en die misschien per toeval op je website komen. 

De "terugkerende vergoeding" is optimaal voor verkopen aan JimdoPro- of JimdoBusiness-gebruikers die ook jouw klanten zijn, omdat je ze regelmatig begeleidt en er zeker van bent dat ze ook het volgende jaar hun website weer zullen gebruiken.

 

Stap 7: Tips en hulp

 

Hier vind je in de toekomst regelmatig actuele tips & trucs voor ons Jimdo partnerprogramma - zodat niks jouw succes nog in de weg staat. Voor alle betaalde Jimdo-pakketten die via jou verkocht zijn, ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt volledig automatisch; je hoeft alleen de uitbetaling nog aan te vragen. Dit is vanaf een provisiebedrag van €50,00 mogelijk. 

 

Denk eraan dat de tips & trucs aanbevelingen zijn. We kunnen je geen succes garanderen, maar bij Jimdo ondersteunen we jouw project zo goed als we kunnen.

 

Stap 8: Contact met Jimdo

 

in deze rubriek kun je ons via het contactformulier een bericht over het Jimdo partnerprogramma sturen. Kijk, voordat je dat doen, ook hier op onze hulppagina: Partner FAQ. Misschien vind je het antwoord op je vraag daar al. 

Voor vragen direct over het Jimdo partnerprogramma, kun je dit e-mailadres gebruiken:

 

Jimdo partner team - partner@jimdo.nl

 

Zo, nu kan het beginnen - veel plezier en succes! En nogmaals bedankt, dat je hebt besloten om Jimdo partner te worden.