Hoe kunnen we je helpen?

Nieuwsbrief

Een nieuwsbrief kan heel erg helpen bij het contact met je bezoekers. Hou ze op de hoogte van wat er gebeurt in je bedrijf, verstuur een speciale aanbieding of vraag ze om feedback.

Ontvangers exporteren

Als je nog een versie van de Jimdo nieuwsbrief-functie hebt, kun je alle abonnees exporteren. Je hebt dan een overzichtelijke lijst met contacten die je in een ander nieuwsbrief-programma kunt gebruiken.

  1. Ga naar Instellingen > Website > Nieuwsbrief
  2. Klik op het tabblad Abonnees
  3. Klik op Download de complete lijst van abonnees in Excel formaat

 

De ontvangerlijst wordt dan gedownload als .csv bestand.


Vanaf 31 maart 2015 is het niet meer mogelijk om nieuwsbrieven te versturen vanuit je Jimdo website. Je kunt na 31 maart nog wel je lijst met ontvangers downloaden.

Nieuwsbrief met MailChimp

Met Mailchimp kun je gemakkelijk nieuwsbrieven versturen, met mooi design en alle instellingen die je nodig hebt, zoals een heldere uitschrijfknop bijvoorbeeld. Je stelt de nieuwsbrief op met blokken voor verschillende soorten inhoud, die je kunt verslepen tot je tevreden bent. Vergelijkbaar met het bouwen van een Jimdo website dus.


We kunnen je MailChimp sterk aanraden als je een beter nieuwsbrief-programma zoekt. Tot 2000 ontvangers is MailChimp gratis te gebruiken.

Account aanmaken

Je kunt gratis een account aanmaken bij MailChimp.


Ontvangers importeren

Klik op Lists in MailChimp en kies Create a new list. Geef je lijst een naam. Het is handig om vanaf het begin ontvangerlijsten duidelijke namen te geven. Als je later met meerdere, specifieke lijsten werkt, geeft dat je meer overzicht.

Ontvangerlijst maken

Als je je lijst hebt gemaakt, klik je op Add subscribers en kies je Import subscribers. Je hebt dan een boel mogelijkheden om contacten te importeren.


Als je eerder de Jimdo nieuwsbrief gebruikte, kun je je bestand met abonnees direct importeren. Kies daarvoor de optie Import from a CSV or TXT file en upload het bestand dat je bij Jimdo hebt gedownload.

Inschrijfformulier op je site zetten

Met een inschrijfformulier op je site kunnen bezoekers zich op je website aanmelden voor de nieuwsbrief.


  • Ga in MailChimp naar Signup forms
  • Kies voor een Embedded form
  • Kies het type formulier dat je wilt gebruiken. MailChimp biedt je drie opties, die je zelf nog kunt aanpassen.
  • Kopieer de code voor je inschrijfformulier.
  • Ga naar je Jimdo website.
  • Kies de plek waar je je inschrijfformulier wilt zetten en voeg daar een element HTML toe.
  • Plak de gekopieerde code in dat element en sla het element op.