Hoe kunnen we je helpen?

Er is een nieuw menu voor Jimdo. We werken je site in november vanzelf bij. Als je hier dus plaatjes ziet die er anders uitzien dan in je website, geen zorgen. Je krijgt eerst een mail en dan werken we je site bij naar wat je hier ziet.

Bekijk het nieuwe menu

HEAD-gedeelte

In het HEAD gedeelte kun je met eigen code aan de slag. Bijvoorbeeld als je een verificatiecode voor Google Webmaster Tools hebt gekregen. Die code kun je dan kopiëren en in het HEAD gedeelte plakken.

Voor wie is dit bedoeld?

In het HEAD gedeelte kun je een boel veranderen. Voor sommige veranderingen hoef je alleen een stukje code te kopiëren en plakken. Voor veel andere dingen heb je zelf ook kennis van code en programmeren nodig. 

Let op!

Jimdo is zo gemaakt dat je niet zelf met code hoeft te werken. Als je aanpassingen in het HEAD gedeelte wilt maken, is daar wel code voor nodig. Doe dit dus alleen als je je code zelf goed begrijpt.

HEAD gedeelte bewerken voor de hele website

Je kunt in het HEAD gedeelte aanpassingen maken die voor de hele website gelden. Een code voor Google Webmaster Tools voer je daar bijvoorbeeld in: Webmaster Tools moet gegevens verzamelen voor de hele website. 

HEAD gedeelte bewerken voor een specifieke pagina

Je kunt ook aanpassingen maken die alleen voor een specifieke pagina gelden. Er zijn bijvoorbeeld widgets die een stukje code in de HEAD nodig hebben. Die kun je zo inbouwen op precies de plek waar de code nodig is.

CSS klasse per pagina

Als je voor je website een eigen design gebruikt, dan kun je in je design CSS klasses definiëren voor verschillende pagina's. 

 

In het HEAD gedeelte kun je per pagina aangeven of een specifieke CSS klasse gebruikt moet worden en welke dat dan moet zijn. Zo kun je dus aparte vormgeving maken voor verschillende soorten pagina's.