Hoe kunnen we je helpen?

Footer bewerken

In je footer staan standaard een paar links voor je sitemap en je Juridische informatie. Je kunt ook een copyrightregel instellen. 

Sitemap

In de footer staat een link naar je sitemap. Een sitemap is een overzicht van alle pagina's op je website. Voor je zoekmachine optimalisatie is het goed om die makkelijk bereikbaar te maken. 


Als je de link liever niet laat zien in je footer kun je dat ook instellen. 

Impressum

Officieel hoort elke website te vermelden wie de eigenaar is en hoe die te bereiken is.

 

In Nederland wordt daar niet erg strikt mee omgegaan en veel websites hebben die informatie helder op de website staan. In andere landen, bijvoorbeeld in Duitsland, wordt dit strenger gecontroleerd. Daar is een 'impressum' echt nodig voor een site. Als je dus internationaal zaken wilt doen via je website, is het zeker nodig om je informatie daar neer te zetten. 

 

Heb je die informatie al ergens anders op je website staan, dan is het beter om de link in je footer te verwijderen. Die verwart dan alleen. 

Copyrightregel

De copyrightregel verschijnt in de footer op elke pagina op je website. Het is een goede plek om informatie te zetten over het copyright van bijvoorbeeld foto's op je website of andere inhoud die auteursrechtelijk beschermd is.


Heb je geen meldingen over je copyright, dan kun je dit veld gewoon leeg laten.