Hoe kunnen we je helpen?

Nameservers aanpassen

Als je een domein bij een andere provider hebt geregistreerd en je wilt dat jouw Jimdo website op dat domein bereikbaar is, kun je de Nameservers aanpassen. Bij sommige domeinproviders kun je dit niet zelf doen, bij andere is het helaas helemaal niet mogelijk. De support-afdeling van je provider kan je daar meer over vertellen.

 

In de praktijk is het meestal makkelijker en goedkoper om een domein naar Jimdo te verhuizen. 

Waar pas je de nameservers aan?

In de meeste gevallen ontvang je bij de domeinregistratie toegangsgegevens van je domeinprovider. Met deze toegangsgegevens kun je online inloggen en de instellingen van je domein aanpassen. Hoeveel je kunt veranderen verschilt per provider. De support-afdeling van je provider kan je precies vertellen wat je kunt aanpassen en waar in hun systeem je dat kunt doen.

Hoe pas je de nameservers aan?

Als je je toegangsgegevens zelf kunt aanpassen bij je domeinprovider, volg dan deze stappen:

 

1. Open het beheer van je domein. Hier vind je verschillende instellingsmogelijkheden. Zoek naar een optie die DNS, Nameserver of Domain Name Server heet.

 

Als je geen optie met die naam vindt, vraag de support van je provider dan om hulp.

 

2. Als je de instelling gevonden hebt, zie je daar hoe de nameservers nu ingesteld zijn.

 

Er kan ook een keuze-menu staan bij Standaard nameserver gebruiken. Daar vind je dan meestal invoervelden waar je zelf nameservers kunt opgeven. Als daar al nameservers ingevuld staan, maak die velden dan leeg.

 

3. Nu wordt het interessant! Nu kun je de Jimdo nameservers in de lege velden invoeren:

ns1.jimdo.com
ns2.jimdo.com

4. Sla belangrijke gegevens op!

 

Let op:

Als je emailaccounts voor je domein in gebruik had, zijn die na de wijziging van nameservers niet meer bij je provider te bereiken. In plaats daarvan kun je, na maximaal 24 uur, bij e-mail-beheer in je Jimdo website je emailadressen opnieuw aanmaken.

 

Als je subdomeinen voor je domein gebruikte, zijn die na het aanpassen van de nameservers niet meer te gebruiken.

Wanneer wordt mijn domein doorverwezen?

Als je de veranderingen aan de nameservers hebt gemaakt, kan het tot 24 uur duren voor het domein met je Jimdo-website verbonden is.

 

In die periode kun je op het domein dingen tegenkomen die vreemd lijken, maar waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je thuis je website al op het domein ziet, maar zie je bij vrienden nog je oude website of wordt er helemaal geen website gevonden op het domein.

 

Dit heeft technische redenen: dat voor jouw website nieuwe nameservers opgegeven zijn, moet als het ware nog wereldwijd bekend worden gemaakt. Wie die nieuwe informatie nog niet heeft, krijgt informatie van de oude nameservers over welke website er op jouw domein getoond moet worden.

 

Doorverwijzing in je site invoeren

Als je de doorverwijzing hebt ingesteld, kun je het domein aan de instellingen van je site toevoegen. 

 

- ga daarvoor naar Menu > Domeinen & E-mail > Domeinen

- vul je domeinnaam in bij 'Extra domein'

- bevestig dat je er de eigenaar van bent

 

Je kunt dan bevestigen dat je het domein wilt toevoegen. Na die bevestiging kan je site de doorverwijzing 'ontvangen'.