Hoe kunnen we je helpen?

Domeinregistratie

Met een JimdoPro of JimdoBusiness pakket kun je een nieuw domein registreren. Als je bij het bestellen van het pakket nog geen domein hebt opgegeven dan lees je hier hoe je dit alsnog kunt doen. Tijdens de eerste contracttermijn is het domein gratis inbegrepen.

Om een nieuw domein toe te voegen ga je naar Menu > Domeinen & E-mail > Domeinen. Hier klik je op ‘Nieuw domein toevoegen’.  

Vul de naam van je domein in en klik op ‘Controleer domein’. Je krijgt dan te zien of je domein nog vrij is of dat het domein al geregistreerd is.  


Is het domein nog vrij? Dan kun je het domein registeren. Hiervoor vul je het domeinregistratieformulier in.


Als je met een bestaand domein je JimdoPro of JimdoBusiness besteld hebt, kun je dit domein naar Jimdo verhuizen of een doorverwijzing laten instellen naar jouw Jimdo website.

Domeinen registreren met .nl of .be

Als je een domein registreert dat eindigt op .nl of .be wordt die registratie meteen verwerkt. De registratie is dan binnen 24 uur afgesloten en vanaf dat moment kun je je domein gebruiken voor je Jimdo-website.

Domein registreren met .com, .net, .info, .org of .biz

Als je een domein registreert dat eindigt op .com, .net, .info, .org of .biz, ontvang je een mail om je contactgegevens te bevestigen. Het is daarom belangrijk om een geldig mailadres te gebruiken. Als na 15 dagen de gegevens niet bevestigd zijn, wordt de registratie van je domein gedeactiveerd.

 

Ontvang je geen mail? Kijk dan ook of de mail bij je spam terecht is gekomen.

Let op
Na het invullen van het domeinregistratieformulier kan het tot 24 uur duren tot het registratieproces volledig is afgesloten en je nieuwe domein met je Jimdo website verbonden is. De actuele status van je domein kun je in het Domeinbeheer controleren.