Hoe kunnen we je helpen?

Domeinbeheer

Het Jimdo domeinbeheer vind je in het menu onder Domeinen & E-mail > Domeinen

Met het Jimdo domeinbeheer kun je in één blik de domeinen zien die je voor je JimdoPro of JimdoBusiness hebt ingesteld. Je kunt hier ook veranderingen doorvoeren. Je ziet per domein de status, kunt instellen welk domein als hoofddomein gebruikt wordt en je kunt ook extra domeinen bestellen.

Na de bestelling

Als je JimdoPro of JimdoBusiness met een nieuw domein besteld hebt, kom je bij je eerste keer inloggen eerst in het domeinregistratieformulier terecht. Daar kun je je gegevens invoeren om je domeinregistratie te bevestigen.

Een nieuw domein

Heb je het domeinregistratieformulier nog niet ingevuld, dan wordt dit getoond in het domeinbeheer:

Als je het domeinregistratieformulier succesvol hebt ingevuld en de registratie van het domein is gestart, dan wordt dit in het domeinbeheer aangegeven als Het domein wordt nu geregistreerd:

Zodra het registratieproces succesvol is afgesloten, verandert de status in Je hebt dit domein verbonden.

Een bestaand domein

Heb je JimdoPro of JimdoBusiness afgesloten met een bestaand domein, kun je dat koppelen met de domeinassistent.

De domeinassistent helpt je om de keuze te maken of je het domein naar Jimdo wilt verhuizen of dat je het bij je huidige provider wilt laten. Je krijgt ook alle verdere informatie die je nodig hebt om jouw domein met Jimdo te gebruiken. De informatie over domeinen  kun je hier altijd nalezen.

 

Na het afsluiten van de domeinassistent, verandert de status van je domein niet direct. Je kunt de assistent dus later opnieuw uitvoeren.

 

Heb je gekozen voor een doorverwijzing van je domein, vraag dan je provider om de nodige instellingen aan te passen. Daarna duurt het doorgaans 24 uur voor je domein met je Jimdo website verbonden is. Zodra alles compleet is ingericht, krijg je een email van ons.

Hoofddomein instellen

Het hoofddomein is de URL die je bezoekers in de adresbalk moeten zien tijdens een bezoek aan jouw website.

Je kunt uit je domeinen een hoofddomein kiezen in het domeinbeheer. Klik daarvoor in de kolom Hoofddomein op het symbool met het huisje bij het domein dat je als hoofddomein wilt instellen.

Extra domeinen

Hier kun je op elk moment extra domeinen voor je website bestellen. Daardoor is je Jimdo website dan via meerdere domeinen te bereiken. De kosten voor een extra domein vind je onze prijslijst voor domeinen. We hebben in het Support Center ook verdere informatie over Extra domeinen klaarstaan.

Subdomeinen

Het is niet mogelijk om subdomeinen aan je website te koppelen zoals bijvoorbeeld website.jouwdomein.com. Als je hier vragen over hebt dan kun je hierover contact opnemen met de support via 'Vraag stellen' in het Menu van je site.