Hoe kunnen we je helpen?

Verhuiscode opvragen

Om een domeinnaam te verhuizen, is een verhuiscode nodig: de AuthCode of EPP-token. Je kunt die bij je provider opvragen.

 

Voor .be domeinen wordt vaak ook de term transfercode gebruikt. Je kunt de code voor een .be domein naar jezelf laten versturen. 

Waar is die verhuiscode voor nodig?

Als de verhuizing van het domein start, maakt ons systeem verbinding met het systeem van je provider. Aan de verhuiscode herkent het systeem van je provider, dat de verhuizing inderdaad mag worden uitgevoerd. Die code wordt immers alleen gegeven aan de eigenaar van het domein. 

Verhuiscode wordt verstuurd naar contactadres

Als je je provider vraagt om de verhuiscode, zal die de code versturen naar het contactadres dat voor het domein is ingesteld. In technische termen wordt dat ook wel de AdminC genoemd. 

 

Als je niet zeker weet welk adres daarvoor is ingesteld, kun je je eigen domein opzoeken in de WhoIs service:

Voor NL domeinen: 

SIDN

Voor BE domeinen: 

DNSBelgium.be

Voor .com en andere domeinen: 

Domaintools.com


Domein kan verhuisd worden na 60 dagen

Als een domein net geregistreerd is, kan het niet meteen verhuisd worden. Verhuizen is pas 60 dagen na de registratie mogelijk. 

 

Je kunt voor die eerste 60 dagen een doorverwijzing laten instellen bij je provider. Als de 60 dagen voorbij zijn, kun je de verhuizing alsnog starten. 

.be domeinen

Wil je een .be domein verhuizen? Dan kun je de transfercode ook direct naar jezelf laten versturen, zonder dat je je provider nodig hebt. 

 

  1. zoek je domeinnaam op via dnsbelgium.be
  2. klik naast je domeinnaam op WHOIS
  3. ga akkoord met de voorwaarden

 

Je ziet dan de WHOIS gegevens van je domeinnaam. Als je verder naar onder scrollt, vind je ook de mogelijkheid om als domeinhouder een transfercode voor het domein op te vragen.