Hoe kunnen we je helpen?

Domein verhuizen

Als je jouw bestaande domein naar Jimdo wilt verhuizen, geef dan bij de bestelling van je JimdoPro of JimdoBusiness pakket jouw domein aan en bevestig dat je er de eigenaar van bent. Klik op jouw type domein voor een handleiding die je stap voor stap meeneemt door de verhuizing van jouw domein.

Om je domeinnaam naar Jimdo te verhuizen, heb je een verhuiscode nodig: de AuthCode. Met die code kun je zelf de verhuizing starten. 

Waar moet je op letten?

Mailadressen verhuizen niet mee

Als je je domeinnaam verhuist, verhuizen mailadressen niet mee. Je kunt na de verhuizing het mailadres weer aanmaken, maar het begint dan weer als een volledig nieuw e-mailadres. Oude berichten en contacten zijn dan niet bewaard gebleven. Sla die dus op vóór je de verhuizing start.

 

Verhuis je bijvoorbeeld de domeinnaam wortel.nl, dan verhuist je mailadres info@wortel.nl niet mee naar Jimdo.

Je domeinnaam verhuist, je oude website niet

Als je je domeinnaam verhuist naar Jimdo, wordt alleen die domeinnaam verhuisd. De inhoud van je oude website verhuist niet mee en is na de verhuizing ook niet meer beschikbaar. 

Zo start je je verhuizing

Ga naar Menu > Domeinen & E-mail > Domeinen

 

In het overzicht zie je welke domeinnamen aan je website verbonden zijn. Klik daar op Domein koppelen.

Geef aan dat je begrijpt wat er gebeurt bij een verhuizing. Ben je niet helemaal zeker? Vraag dan liever even na vóór je de verhuizing start.

Voer je verhuiscode in. 

Voer je gegevens in. Die gegevens worden gebruikt voor de registratie van het domein.

(Let op: voor de registratie van een .nl domein zijn een Nederlands adres en telefoonnummer verplicht. Een postbus kan niet worden gebruikt.)

Je krijgt nu een mededeling dat de verhuizing is gestart. 

Hoe lang duurt een domeinverhuizing?

Hoe lang de verhuizing van een domeinnaam duurt verschilt per domein-extensie:


  • .nl - binnen 24 uur
  • .be - binnen 24 uur
  • .com - enkele dagen


(Bij een .com domein worden voor de verhuizing verschillende bevestigingsmails gestuurd. De verhuizing kan daarom 5 dagen duren.)