Hoe kunnen we je helpen?

Navigatie stijl

Verander de stijl van je navigatie via Stijl.

Opmaak

Lettertype

Kies een lettertype voor je navigatie.

Lettergrootte

Kies hoe groot de tekst in je navigatie is. De ideale lettergrootte hangt af van het design dat je gebruikt. 

Stijl

Maak de links in je navigatie vetgedrukt, schuingedrukt of allebei en kies hoe er met hoofdletters wordt omgegaan.

Tekstkleur

Je kunt aparte kleuren of transparantiewaardes voor je navigatie instellen. Je kunt bijvoorbeeld met een accentkleur werken. Hou wel in de gaten dat je navigatie goed leesbaar blijft. 

Actieve kleur

Aan de actieve kleur herkennen je bezoekers welke pagina uit de navigatie ze nu bekijken. Je kunt bijvoorbeeld een actieve kleur instellen die past in het kleurenschema, maar voldoende afwijkt om op te vallen. 

Achtergrond links

Algemeen

Je kunt de achtergrond van je navigatie links aanpassen. De links kunnen bijvoorbeeld een aparte kleur of transparantiewaarde krijgen. Als je met een aparte achtergrond werkt, denk er dan aan dat je je tekstkleur bijpassend aanpast. 

Actief

Met de actieve kleur kun je de navigatie link laten opvallen van de pagina die een bezoeker bekijkt. Kies daar een kleur voor die goed aansluit bij je kleurenschema en je actieve tekstkleur.

Om je actieve kleuren voor tekst en achtergrond aan te passen, ga je naar Stijl en klik je op de navigatie link van de pagina die je op dat moment bekijkt. 

Achtergrond navigatiebalk

Kies de kleur en transparantiewaarde van de navigatiebalk door op die balk te klikken. Je kunt hiermee veranderingen maken voor het deel van de balk waar geen navigatie links staan.