Hoe kunnen we je helpen?

Achtergrond

Je kunt voor je website een achtergrond instellen via Stijl > Achtergrond.  Daarbij kun je kiezen tussen 4 types:  


Foto   -   Slideshow   -   Video   -   Kleur 

Preview

Als je een achtergrond instelt, wordt die eerst als preview getoond. Pas als je klikt op Opslaan, wordt die achtergrond ook toegepast op je website. Vanaf dat moment is die achtergrond ook zichtbaar voor je bezoekers.

Per pagina of voor alle pagina's

Een achtergrond wordt standaard ingesteld voor de pagina die je op dat moment als preview ziet. Wil je een achtergrond in één keer instellen voor alle pagina's op je site, dan kun je dat in de instellingen aanklikken. 

Wisselen tussen achtergronden

Je kunt meerdere achtergrond-instellingen klaarzetten in je website. Als je wilt wisselen, klik je op de achtergrond die je wilt gebruiken. Die achtergrond wordt als preview geladen en als je op Opslaan klikt, wordt die toegepast op je website. 


Je kunt dus bijvoorbeeld je speciale kerstachtergrond alvast klaarzetten in het systeem en rustig vooraf instellen zoals je hem wilt hebben. Als je kerstactie begint, staat je achtergrond met twee kliks online en heeft je website een andere uitstraling.

Kies je achtergrond bij je design

Elk design dat je voor je Jimdo website kunt gebruiken, heeft verschillende plekken waar de achtergrond zichtbaar is. Bij design Rome is bovenin ruimte voor de achtergrondfoto, bij design Dublin zie je de achtergrond vooral aan de zijkanten van de site. Kies je achtergrond daar dus slim bij uit, zodat zichtbaar is wat je wilt laten zien.

Achtergrondfoto in design Florence
Achtergrondfoto in design Florence
Achtergrondfoto in design Zürich
Achtergrondfoto in design Zürich

Foto

Als je voor een foto kiest, kun je meteen een afbeelding kiezen op je computer. Die afbeelding wordt dan over de hele achtergrond van de site getoond. De inhoud van je site komt over die afbeelding heen te liggen.


Om je afbeelding over de hele achtergrond scherp te krijgen, is het het beste om een afbeelding van minstens 2000 px breed te gebruiken. De afbeelding kan 10 MB groot zijn. 


Een afbeelding die je niet meer wilt gebruiken, kun je verwijderen met het prullenbakje.

Slideshow

Als je voor een slideshow kiest, kun je meteen meerdere afbeeldingen uploaden. Die worden achter elkaar getoond op je website. In een slideshow kunnen maximaal 25 foto's staan. De inhoud van je site ligt over die afbeeldingen heen. Als je op de plus klikt, kun je nieuwe afbeeldingen toevoegen aan een bestaande slideshow.

 

Je kunt zelf instellen hoe snel de afbeeldingen elkaar afwisselen. Een snellere slideshow geeft meer dynamiek, maar kan je bezoekers ook afleiden.

 

We raden aan om afbeeldingen van minstens 2000 px te gebruiken, zodat ze scherp getoond kunnen worden. De afbeeldingen kunnen elk maximaal 10 MB zijn. 

 

Je kunt de afbeeldingen die je hebt geüpload verslepen om de volgorde van de slideshow aan te passen.

Video

Als je een video kiest, kun je het adres opgeven van een video die je op YouTube of Vimeo hebt staan. Die video wordt dan afgespeeld op de achtergrond van je website, met de inhoud van de site daaroverheen. 

 

Een video-achtergrond kan heel veel karakter aan je site geven, als je de juiste video gebruikt. Video’s met rustig bewegende beelden werken meestal het best: ze voegen uitstraling toe aan de site, maar zijn geen grote afleiding voor bezoekers.

Kleur

Als je een kleur kiest voor je achtergrond, krijgt de hele achtergrond van je site die kleur. De inhoud van je site ligt daaroverheen. 


Kies bijvoorbeeld een kleur in je huisstijl. Voor fotowebsites kan het goed zijn om een wat neutrale kleur te kiezen, zodat de achtergrond kleur niet vloekt met kleuren in de foto’s. Heb je veel tekst op je site, pas dan op voor al te felle kleuren, omdat die al snel kunnen afleiden.