Hoe kunnen we je helpen?
Let op
Begin oktober 2017 voegden we een nieuwe functie toe aan onze blog, namelijk Categorieën. Dit nieuw feature vervangt het 'blog tonen'-element.
Alleen pagina's met een actief "Blog tonen"-element blijven het element tonen.

Blog tonen

Na het activeren van de blog komt er automatisch een pagina met de naam 'Blog' in je navigatiemenu te staan. Je kunt je blog natuurlijk ook op één van je andere pagina's zetten. Hiervoor kun je het element 'Blog tonen' gebruiken.

Met het element “Blog tonen” bouw je snel een overzicht in van de laatste berichten op je blog.

Kies of je de blogposts daar helemaal wilt tonen of dat je bezoekers alleen een teaser wilt geven.

Let op
Je kunt maximaal 100 blogposts laten zien in het element Blog tonen.

Teaser

Een teaser laat de alleen de eerste paar elementen van een blogpost zien. Dat geeft dus een introductie, maar om alles te lezen, klikt je bezoeker op 'Meer lezen'.

Artikelen

Als je voor 'Artikelen' kiest, wordt in het blogoverzicht het hele blogartikel getoond. Dit is vooral handig als je korte blogposts schrijft. 


Aantal

Bij 'Blogpost' stel je in hoeveel blogposts er getoond moeten worden. Stel je hier bijvoorbeeld 5 in, dan worden van de laatste 5 blogposts teaser getoond. 

Afstand

Met Afstand stel je in hoeveel pixels ruimte er zit tussen de teasers van de verschillende blogposts. Een beetje tussenruimte kan lezers helpen om sneller overzicht te krijgen.


Categorieën

Als je je blogposts categorieën geeft, kun je het blogoverzicht laten sorteren op categorie. Je laat dan bijvoorbeeld alleen blogposts uit een specifieke categorie zien. 

Lengte teaser instellen

Bij Lengte teaser stel je in hoeveel elementen uit je blogposts getoond worden als teaser. Bij lengte 1 wordt alleen het 1e element getoond als teaser. Bij lengte 2 worden de eerste 2 elementen getoond.

Blog categorieën maken met tags

Als je op de titel van een blogpost klikt, kun je die blogpost tags meegeven: een labeltje, dat later kan worden gebruikt om blogs te sorteren.

Tags toevoegen

  • Klik op de titel van een blogpost.
  • Typ je tag in het veld Tags.
  • Sla je blogpost op.

Als je al eerder tags hebt toegevoegd, wordt er een lijst getoond en kun je meteen de juiste tag kiezen.


Tags gebruiken om te sorteren

In het element Blog tonen is ook een veld Tags. Je kunt daar aangeven dat alleen blogs met een bepaalde tag worden getoond. 

  • Klik op het element Blog tonen.
  • Kies de juiste tag uit de lijst.
  • Klik op Opslaan.

Gebruik je tags vanaf je eerste blogpost

Hoe meer artikelen je schrijft, des te langer wordt het blog op je Jimdo website. Dit kan bezoekers afschrikken om alle artikelen te lezen. Natuurlijk kun je later categorieën invoeren, maar het kost dan veel tijd om alle oude blogpost tags te geven. Gebruik ze dus vanaf het begin. 

 

Als je van begin af aan categorieën gebruikt, kun je later ook een archief instellen en oude blog artikelen op een aparte pagina plaatsen en per categorie sorteren. Zo kun je je blog kort en actueel houden.