Hoe kunnen we je helpen?

Hoe publiceer ik mijn Jimdo-site in meerdere talen?

Vaak is het nuttig om je website in meerdere talen aan te bieden. Bijvoorbeeld als je de diensten van je bedrijf in het buitenland wilt aanbieden of je prive-website voor bezoekers uit de hele wereld toegankelijk wilt maken.

 

Bij Jimdo hebben we op het moment geen speciale functie om een Jimdo-website in meerdere talen te bouwen. Maar, in dit artikel laten we je zien hoe je je site met een paar eenvoudige stappen klaarmaakt voor het wereldwijde web.

Aan de slag!

Om te beginnen moet je een geschikte layout voor je Jimdo-website uitzoeken. In ons voorbeeld hebben we een horizontale navigatie gekozen. Die layout is bijzonder makkelijk om een meertalige site mee te maken, omdat de taalkeuze optisch van de andere navigatie gescheiden is.

De volgende stap is erg belangrijk: een opbouw voor de inhoud van je site. In de afbeelding zie je de navigatie-structuur van onze voorbeeldsite. De 1e laag van de navigatie bestaat uit de taalkeuze. Laag 2 en 3 kun je gebruiken om de inhoud van je site onder te verdelen.

 

Wil je je contactformulier of gastenboek opnemen? Voor die modules kunnen we de taal helaas niet apart aanpassen. Je kunt het beste de taal kiezen die de meeste van je bezoekers begrijpen. In de meeste gevallen is dat engels.