Hoe kunnen we je helpen?

Widgets/HTML codes en HTTPS

Je website is goed beveiligd door middel van een HTTPS verbinding. Hierdoor zijn de privégegevens van je bezoekers goed beschermd en krijgen ze een veilige online ervaring als ze gegevens delen via je website. 

 

In de URL balk komt dat er zo uit te zien:  

Om alle inhoud van je website goed weer te geven, is het belangrijk dat de codes in de HTML elementen en het HEAD gedeelte ook op de HTTPS verbinding aansluiten. (Bijv. Google Translate, Muziekspelers, Reserveringsystemen etc.)

 

Als de codes nog niet overeenkomen met HTTPS, kun je het volgende doen:

  •  Zoek in de code naar de letters “HTTP”
  •  Voeg een “S” toe achter “HTTP” zodat er “HTTPS” staat
  •  Klik op opslaan

 

De code komt nu overeen met HTTPS en de verbinding is veilig.

 

LET OP: Het kan zijn dat je de code hebt aangepast maar deze nog steeds niet werkt. Dit komt omdat de website waar je het widget vandaan hebt gehaald geen geldig certificaat heeft. 

 

Je kunt het beste even contact opnemen met de eigenaar van de website en vragen naar de status. In de tussentijd is het verstandig om het widget even van je website af te halen.

 

Wij nemen zelf ook contact op met organisaties die widgets aanbieden. Op onze status pagina vind je een lijst met widgets die nog geen veilige HTTPS verbinding hebben.

 

We verwachten dat alle widgets binnenkort beveiligd zullen zijn met HTTPS. Google laat vanaf begin januari 2017 namelijk zien dat de websites met een HTTP verbinding niet meer veilig zijn.

 

Als je nog vragen hebt kun je altijd even contact opnemen met onze support.