Hoe kunnen we je helpen?

Google Analytics

Gebruik Google Analytics om achter de schermen te kijken bij je eigen website. Hier vind je alle informatie over bezoekersaantallen, kliks en vertoonde pagina's.

 

Je kunt Google Analytics in het menu vinden via SEO > Google Analytics. 

 


Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis dienst die je naast de Jimdo statistieken kunt gebruiken om een nog completer beeld te krijgen van de bezoekers van jouw Jimdo website. Je kunt in Google Analytics bijvoorbeeld zien waar je bezoekers vandaan komen (regio en land) en welke beeldscherminstellingen, browser en zoektermen ze gebruiken. Ook zie je via welke zoektermen bezoekers jouw website hebben gevonden.

 

Daarnaast heb je de mogelijk om gegevens van verschillende weken of maanden met elkaar te vergelijken, zodat je precies ziet wanneer jouw website het meest bezocht wordt.

 

Google Analytics account aan Jimdo website koppelen

Om gebruik te maken van al deze diensten, maak je eerst een gratis eigen profiel op de Google Analytics website.

In dit profiel geef je jouw Jimdo-website op. Na het aanmaken van je profiel krijg je een Google Analytics code. Als er meerdere codes worden aangeboden, neem dan altijd de nieuwste versie.

 

Kopieer de code en log in op je Jimdo Website. Klik op Menu, ga naar SEO en kies Google Analytics. Plak de code in het invoerveld en klik op Opslaan. Google controleert dan of de code correct is ingevoerd.

 

Na 24 uur krijg je de eerste resultaten te zien in je Google Analytics account.