Hoe kunnen we je helpen?

Statistiek

De statistieken op je Jimdo website laten je zien hoe vaak je website bezocht is en op welke pagina's de meeste bezoekers komen. Je ziet ook via welke zoekmachines bezoekers jouw site vinden en met welke zoekterm ze je site hebben gevonden. Zet je statistieken aan via SEO Algemeen Statistieken. 

In plaats van het toevoegen van een teller voor bezoekersaantallen op je website raden we je aan om de interne statistieken module te gebruiken die je op deze pagina ziet. Bezoekerstellers en andere widgets voor statistieken waren vroeger erg populair maar zijn tegenwoordig verouderd. Tegenwoordig zijn er weinig professionele websites die nog bezoekersaantallen op hun website laten zien.

Als je de statistieken voor het eerst aanzet, duurt het 24 uur voordat je de eerste gegevens kunt bekijken. 

Zodra je het Statistieken menu opent op je website, zie je twee kopjes bovenaan staan namelijk Weergaves & Bezoekers Verwijzingen:

Zodra er genoeg gegevens zijn verzameld kun je op deze twee pagina's alle informatie over het verkeer op je website bekijken.

Paginaweergaven & Bezoekers

Paginaweergaven zijn het totaal aantal pagina's die je bezoekers hebben bekeken. Onder Bezoekers zie je het aantal individuele personen die je website hebben bezocht. 

Je kunt het verkeer op je website zien van langer dan 30 dagen geleden. Ook kun je heel gemakkelijk zelf de kalender aanpassen om een bepaalde datum te bekijken:  

De gegevens zijn gesorteerd op basis van het aantal bezoekers en het totaal aantal paginaweergaven voor de geselecteerde periode. Daarnaast zie je ook het percentage mobiele paginaweergaven bezoeken op je website.  Als je met je muis een punt in de grafiek aanklikt zie je het totaal aantal paginaweergaven en bezoekers voor die dag.

Onder de grafiek zie je een lijst met de Meest bezochte pagina's, samen met het aantal bezoekers en paginaweergaven: 

Als je een Google Analytics account hebt kun je dit koppelen aan je website. Dit doe je helemaal onderdaan op het tabblad Weergaven & Bezoekers. Klik op de link om je 'tracking ID' van Google Anaytics toe te voegen. Daarna kun je de statistieken van je website direct in je eigen Google Analytics dashboard bekijken. 

Het tabblad Verwijzingen laat zien op welke website bezoekers op een link naar jouw website hebben geklikt. Zo zie je welke links naar je site je de meeste bezoekers opleveren. Erg handig dus voor je zoekmachine optimalisatie. Net als op het tabblad Weergaven & bezoekers kun je meer informatie over het verkeer op je website zien van langer dan 30 dagen, 7 dagen of 24 uur geleden. Daarnaast kun je ook hier zelf een bepaalde datum kiezen door op de kalender te klikken: