Hoe kunnen we je helpen?

Statistiek

De statistieken op je Jimdo website laten je zien hoe vaak je website bezocht is en op welke pagina´s de meeste bezoekers komen. Je ziet ook via welke zoekmachines bezoekers jouw site vinden en met welke zoekterm ze jouw site hebben gevonden.

Algemene informatie over de statistieken

De statistieken die je bij Jimdo ziet zijn gebaseerd op Google Analytics. Met JimdoPro en JimdoBusiness kun je de statistieken voor je website direct in het menu onder SEO bekijken. 

Statistieken activeren

Voor je ze kunt inzien moet je je nieuwe statistieken (Google Analytics) eerst activeren. Belangrijk: na de activering wordt automatisch een privacyverklaring in de footer van je Jimdo website opgenomen. Hierin staat informatie over het gebruik van Google Analytics. Deze verklaring is verplicht bij het gebruik van Google Analytics.

Het duurt 24 uur voor data inzichtelijk zijn. 

Bezoeken / Pagina's

In deze grafiek vind je een overzicht van het totaal aantal bezoekers van je Jimdo website. Voor iedere bezoeker wordt dit aantal met 1 verhoogd. De getallen bij Pagina´s verschillen, afhankelijk van hoeveel pagina´s van je site de bezoeker bezoekt.

Zolang je bij je Jimdo website bent ingelogd, worden jouw eigen bezoeken aan je website niet meegeteld in de statistieken. Als je uitlogt of op de knop ´Weergave´ klikt, worden jouw bezoeken wel meegeteld.

Onder de grafiek zie je een gedetailleerd overzicht waarin de bezoekersaantallen uit de grafiek per dag gesorteerd staan. Door op ´Datum' , ´Bezoekers´ of ´Paginaweergaves´ te klikken, kun je het overzicht sorteren. Zo krijg je bijvoorbeeld snel overzicht welke pagina´s het meest of juist het minst bezocht zijn.

Per dag

Hier kun je voor elke maand de verdeling van de bezoekers over de dagen van de maand zien. Was het bijvoorbeeld in het weekend druk op je website of steeg je bezoekersaantal nadat je een link naar je website in een forum plaatste? Hier zie je alles in een overzichtelijk lijndiagram.

Pagina´s

Hier kun je per pagina zien hoe vaak die bezocht is. Je kunt de lijst soorten op het aantal weergaves en zo snel zien welke pagina´s de populairste van je site zijn.

Zoekmachines

Als je interesse hebt in zoekmachine optimalisatie, is dit een interessant deel van de statistieken voor je. Je ziet hier via welke zoekmachines jouw sites het meest gevonden en bezocht wordt.

Referrers

Ook dit onderdeel is interessant voor je zoekmachine optimalisatie. Referrers laten zien op welke website bezoekers op een link naar jouw website hebben geklikt. Zo zie je welke links naar jouw site je de meeste bezoekers opleveren.

Browser

Welke browsers gebruiken jouw bezoekers vooral? In dit diagram zie je het met één blik. Onder het diagram kun je het gebruik per browser nog in aantallen bezoekers zien.