Hoe kunnen we je helpen?

Tekst

Met het element Tekst zet je teksten op je website. Voeg het toe, klik in het element en je kunt meteen beginnen met typen. 

Links: van een woord een link maken

Selecteer de tekst die je bezoekers later kunnen aanklikken om naar een andere pagina te gaan. Klik dan op het ketting-symbool. Er klapt een klein menu uit waarin je kunt aangeven waar de link heen moet leiden.

Interne link

Hier kun je links maken binnen je eigen Jimdo website. Bijvoorbeeld naar je Gastenboek of je nieuwe vakantiefoto´s. Kies gewoon de juiste pagina uit de lijst en klik op 'Plaats een link'.

Externe link of emailadres

Maak links naar een andere website of naar een mailadres. Als je een mailadres invoert, opent een bezoeker met die link zijn mailprogramma. Het mailadres dat je hebt ingevoerd is dan al ingevuld.

Bloglink

Hiermee maak je een link naar één van je blogartikelen. Als je al een blog gemaakt hebt, vind je in dit menu een lijst met al je gepubliceerde blogartikelen. Zo kun je je blog goed onder de aandacht brengen.


Opmaak verwijderen

Als je teksten kopieert vanuit een ander programma, kan het gebeuren dat er ongemerkt code voor de opmaak meekomt. Die gekopieerde teksten zien er dan anders uit dan de andere tekst op je website. Met de knop 'Opmaak verwijderen' kun je die meegekopieerde opmaak weghalen. 

Als je snel wilt werken, kun je ook met sneltoetsen werken. De sneltoets voor tekst plakken is:

  • Windows: CTRL + V
  • Mac: CMD + V


Om de tekst te plakken zonder de opmaak, kun je deze sneltoets gebruiken:

  • Windows: SHIFT + CTRL + V
  • Mac: SHIFT + CMD + V

HTML code direct aanpassen

Voor professionals:

Als je weet hoe HTML werkt, heb je hier de mogelijkheid om de broncode van het tekstveld direct aan te passen. Klik dan op ´Toepassen´ en je veranderingen zijn zichtbaar in het tekstveld.

 

Deze functie is alleen voor kleine aanpassingen aan teksten bedoeld. Daarom zijn een boel HTML-tags hier niet beschikbaar. Als je puur in HTML wilt werken of een widget wilt plaatsen, zul je het element HTML moeten gebruiken!

 

Let op:

Je kunt voor tabellen of div containers beter geen vaste breedte definieren. Als ze te breed zijn, worden ze niet mooi in de layout van je website weergegeven.