Hoe kunnen we je helpen?

RSS Feed

Een website met een blog heeft een RSS feed. Dat is de stroom aan nieuwe berichten die op dat blog verschijnen. Bezoekers kunnen zich op zo'n RSS feed abonneren, zodat ze het meteen zien als er iets nieuws op dat blog staat. 

 

De RSS feed kan ook gebruikt worden om (een deel van) je blog op een andere website te laten zien. 

Het RSS-Feed-Element instellen

Adres

Vul de link naar de RSS feed in.

Aantal

Kies of je alle artikelen wilt laten zien of stel een aantal in.

Informatie

Vink aan of je de titel, inhoud en datum van een artikel wilt laten zien. 


RSS-Feed van jouw Jimdo website

Als je op je Jimdo-website een blog hebt, heb je ook een RSS feed. Je vindt die door "/rss/blog" achter het adres van je website te typen.

 

https://username.jimdo.com/rss/blog/

Categoriën

Als je categoriën voor je blog hebt ingericht, kun je ook per categorie een RSS feed verspreiden. Die RSS feed vind je door een "/rss/blog/" en de naam van de categorie toe te voegen

 

Om bijvoorbeeld alle blogposts uit de categorie 'Vakantie' te tonen, kun je je bezoekers de volgende link geven:

 

https://username.jimdo.com/rss/blog/vakantie

Fouten

Als je een RSS feed op je Jimdo website wilt laten zien en je komt daarbij fouten tegen, is er in de meeste gevallen een eenvoudige uitleg.

 

Er is een verschil tussen gecomprimeerde en ongecomprimeerde RSS feeds. Bij de ongecomprimeerde RSS feeds werken alle keuzemogelijkheden (titel tonen, datum tonen, beschrijving tonen en aantal artikelen).

 

Bij gecomprimeerde RSS feeds kunnen fouten optreden. Er wordt dan bijvoorbeeld alleen de titel van de RSS feeds, maar niet het juiste aantal artikelen getoond. Helaas kun je nergens aan herkennen welk soort RSS feed een site uitgeeft.

 

Op het moment hebben we geen oplossing voorhanden voor het beter verwerken van gecomprimeerde RSS feeds. We werken aan een andere manier om gecomprimeerde RSS feeds op Jimdo websites te laten zien.