Hoe kunnen we je helpen?

Foto-galerijen

In de fotogalerij vind je verschillende weergaves om een serie foto's op je website te laten zien. 

Om de fotogalerij te gebruiken, kun je foto's uploaden, de volgorde bepalen en dan een weergave kiezen. Via "Meer opties" kun je extra instellingen voor de foto's maken. Je kunt afbeeldingen van de volgende types gebruiken: JPG, GIF, PNG

Horizontaal

In deze weergave wordt uit je foto’s een collage gemaakt die altijd past in de breedte van de site. De foto’s staan in horizontale lijnen onder elkaar. Je bepaalt zelf hoe groot de foto's getoond worden en hoeveel ruimte er tussen de foto’s zit.


Met de optie "Per klik vergroten" kun je instellen dat een grote versie van de foto getoond wordt als bezoekers op de foto klikken. 

Verticaal

Met de verticale weergave staan je foto’s in kolommen naast elkaar. Kies je één kolom, dan worden je foto’s onder elkaar getoond in de volle breedte.

 

De foto’s worden getoond in originele beeldverhoudingen. Dat is dus heel geschikt om grote foto’s te laten zien. Bijvoorbeeld als je als fotograaf het resultaat wilt laten zien van een dag foto’s maken.

 

Kies je meer kolommen, dan worden de foto’s netjes naast elkaar gezet in een wat kleiner formaat. Natuurlijk kun je ook hier aangeven hoeveel ruimte er tussen de foto’s moet zitten en of een grote versie wordt getoond als er op een foto geklikt wordt.

Raster

Met de optie raster worden de foto's in een raster op de website getoond. 


Je kiest zelf of de hele foto wordt getoond of dat van elke foto een vierkante uitsnede wordt gemaakt. Werken met een uitsnede kan het beeld rustiger maken als je foto's van verschillende formaten gebruikt. 


Je hebt ook de keuze uit 3 ontwerpen voor je foto-weergave, kunt de foto bij Pinterest laten delen en kunt instellen dat een grote versie wordt getoond als een bezoeker op een foto klikt.

Slider

In deze weergave komen de foto als diavoorstelling op de site voorbij. Je kunt instellen hoe snel de foto's wisselen. Als de laatste foto is getoond, begint de diavoorstelling weer vanaf het begin. 


Als je de optie preview aanvinkt, wordt er onder de weergave een rijtje kleine foto's getoond. Met een klik op zo'n fotootje kunnen bezoekers meteen naar een specifieke foto springen. 


Verder kun je instellen of de slider automatisch start en of voor de pijltjes aan de zijkant een donkere of een lichte versie gebruikt wordt. 

Foto´s uploaden

Als je het element Fotogalerij toevoegt, krijg je automatisch het upload-menu te zien. Je kunt dit later openen via de knop Upload, als je nog meer foto´s wilt toevoegen.

 

Je kunt foto's aan een fotogalerij toevoegen door ze vanuit een map op je computer naar de fotogalerij te slepen. Als je dat liever doet, kun je ze ook direct uitzoeken uit een map op je computer.

 

 

Organiseren

Na het uploaden wordt elke foto als miniatuur getoond. Je kunt nu foto´s verslepen om de volgorde aan te passen waarin je foto´s op je website worden vertoond. Elke miniatuur heeft ook een klein prullenbakje. Als je daarop klikt, kun je de foto uit de galerij verwijderen.

Meer opties

Voor alle weergaves kun je de lijst met meer opties openen met icoon linksbovenin. 


Je kunt hier foto's verwijderen, linksom of rechtsom draaien, in een link veranderen of een ondertitel geven.