Hoe kunnen we je helpen?

Foto

Met dit element kun je losse foto´s van je computer uploaden, zodat je ze op je website kunt plaatsen. Als je meerdere foto´s in 1 keer wilt uploaden of foto´s naast elkaar wilt plaatsen, kun je beter het element Fotogalerij gebruiken. Als je een foto in je tekst wilt invoegen, kun je het element Tekst met foto gebruiken.

 

Je kunt de volgende types foto-bestanden gebruiken: .jpg.gif, en .png.

Tip: stockfoto's
Ben je op zoek naar professionele foto's en afbeeldingen die je voor jouw website kunt gebruiken?
Gebruikers van Jimdo kunnen kortingen en gratis foto's krijgen bij onze partners Pixabay en Fotolia.

Details over de aanbieders en het aanbod kun je hier vinden.

Een foto uploaden

Hier laten we je zien hoe je in 3 eenvoudige stappen een foto naar je Jimdo website kunt uploaden. Verdere opties vind je onderaan deze pagina.

 

Klik op ´Bladeren´ en er opent een venster waarin je een foto-bestand op je computer kunt uitzoeken.

 

Kies het bestand dat je wilt gebruiken, klik op Openen en het bestand wordt direct geüpload. Afhankelijk van de grootte van het bestand en de snelheid van je verbinding kan dat soms even duren.

 

Als je na het uploaden op Opslaan klikt, is de foto zichtbaar voor je bezoekers.

 

Verdere opties

Ondertitel

Hier kun je bijvoorbeeld de naam van de foto of een andere korte beschrijving opgeven. Als je van de foto een link wilt maken, kun je de ondertitel ook gebruiken om te vertellen waar de link naartoe leidt.

Uitlijning

Door te klikken op deze 3 symbolen kun je instellen of je foto links, rechts of gecentreerd uitgelijnd moet worden.

Grootte

Met de slider kun je je foto groter of kleiner maken. Je kunt een foto zo groot maken als je wilt, maar niet groter dan het originele formaat.

 

De knop met twee pijlen geeft de foto over de volledige breedte weer. Als je foto smaller is dan de paginabreedte, wordt de foto op originele grootte weergegeven.

 

Originele grootte

Als je een foto verkleint, kun je de optie Originele grootte aanzetten. Je bezoeker kunnen dan op de foto klikken om de foto in originele grootte te bekijken. 


Link

Wil je dat bezoekers die op je foto klikken naar een andere pagina gaan? Klik dan op het ketting-symbool. Er opent dan een klein venster waarin je een keuze uit 3 soorten links kunt maken:

 

Interne link:

Hier vind je een klein uitklapmenu met daarin alle pagina´s van jouw Jimdo website. Je kunt een pagina kiezen waar de foto naartoe moet linken.

 

Blog:

Wil je de foto direct naar een blogpost laten linken? Dit uitklapmenu laat al je gepubliceerde blogposts zien.

 

Externe link of e-mail: 

Als je naar een pagina buiten jouw Jimdo website wilt linken, dan kun je hier een adres opgeven. Bijvoorbeeld nl.jimdo.com

 

Als je in plaats daarvan een e-mailadres opgeeft, dan krijgt je bezoeker een zijn email-programma te zien als hij op de link klikt. Daar is het e-mailadres dat je hebt opgegegeven dan al ingevuld. Je bezoeker kan meteen beginnen met het schrijven van zijn mail aan jou.

Pinterest

Als veel van je bezoekers Pinterest gebruiken, kun je het makkelijk voor ze maken om jouw foto’s te pinnen. Klik daarvoor op het Pinterest logo.

 

Bezoekers die hun muis over je foto bewegen, zien dan een Pin It button verschijnen.