Hoe kunnen we je helpen?

Adverteer je Jimdo-website op Facebook

Met de Facebook Ads Tool heb je een interface tussen je Jimdo-website en de advertentiemanager van Facebook. Daardoor kun je makkelijk advertenties voor je Jimdo-website en je content bij Facebook maken. Om Facebook Ads Tool te gebruiken, heb je een account bij Facebook Business Manager nodig. Indien je nog geen account hebt, dan wordt het tijdens de set-up aangemaakt.

Facebook Ads Tool starten

Je vindt Facebook Ads Tool bovenaan rechts bij je sharebutton van je Jimdo-website. Zodra je op de knop Content op facebook adverteren klikt, wordt een setup-assistent gestart om je advertentiecampagne op Facebook in te richten.

 

  1. Overzicht: Hier zie je voor welke content van je website je een advertentie kunt aanmaken.
  2. Keuze van content: Hier kies je welke soort content je wilt adverteren.
  3. Keuze van een subpagina: Hier worden de subpagina's weergegeven, die je kunt selecteren uit de gekozen categorie. Alleen zichtbare en vrij toegankelijke subpagina's kunnen geadverteerd worden.
  4. Disclaimer: De Facebook Ads Tool is betalend. Bevestig dat je hiervan op de hoogte bent en dat je akkoord gaat met de overdracht van je advertentiecontent aan Facebook. 
  5. Doorgaan op Facebook: In de laatste stap word je verdergeleid naar een vereenvoudigde versie van Facebook Advertentie Manager. Hiervoor meld je je eerst aan op Facebook.

Advertentiecampagne oprichten in Facebook Ads Tool

Je maakt je advertentiecampagne met de vereenvoudigde versie van Facebook Advertentie Manager in slechts een paar stappen. Facebook heeft zelf ook een gids voor adverteerders