Hoe kunnen we je helpen?

Elementen

Elementen zijn de onderdelen die je op je site kunt inbouwen: opschriften, tekstvelden, foto´s, video´s, tabellen en nog vele andere. Dit artikel legt je uit hoe je met de functies van het elementen-menu kunt werken. Een gedetailleerde beschrijving van de functies van de losse elementen vind je in de lijst links bij de naam van het element.

 

We bieden je een ruime keuze aan elementen om in je site in te bouwen. Als je je Jimdo-website net hebt aangemaakt, vind je ook al een paar voorbeeld-elementen op je site.

 

Dit artikel legt uit hoe je elementen toevoegt, verandert, verschuift en ook weer kunt verwijderen.

1 - een element toevoegen

Beweeg je muis over de boven- of onderrand van een bestaand element. Er komt dan een knop in beeld "Inhoud toevoegen".

Als een pagina nog helemaal leeg is, staat deze knop natuurlijk standaard in beeld, zodat je meteen kunt beginnen.


2 - een element kiezen

Na een klik op de knop Inhoud toevoegen, zie je het overzicht van de verschillende elementen die je kunt gebruiken. Als eerste zie je de meestgebruikte elementen.

Met een klik op "Meer elementen" vind je een serie elementen voor specifiekere functies op je website. Je hebt deze waarschijnlijk minder vaak nodig. 


3 - inhoud bewerken

In een nieuw element kun je eenvoudig klikken waar je iets wilt veranderen. Ook bij elementen die al op de pagina staan, hoef je alleen op het element klikken. Er opent dan een menu met alle opties voor dat element.

In een tekst element kun je bijvoorbeeld meteen beginnen met typen. Zet je muis in het tekstvak, typ je tekst en klik dan op Opslaan. Je nieuwe tekst staat dan meteen online en je bezoekers kunnen hem lezen.


4 - een element verplaatsen

Een plek omhoog of omlaag

Met de pijlen aan de linkerrand kun je een element naar boven of naar beneden verplaatsen.

Slepen naar een nieuwe plek

Je kunt een element verslepen naar een nieuwe plek door te klikken op het symbool met de 4 pijlen.


Verplaatsen naar een andere pagina via de tussenopslag

Als je een element versleept, verschijnt bovenaan je scherm de tussenopslag. Sleep een element daarin en je kunt het op een andere pagina weer uit de tussenopslag slepen. 

5 - een element kopiëren

Met de kopieerknop aan de linkerrand kun je een element exact kopiëren. De kopie kun je dan vullen met andere inhoud.


6 - een element verwijderen

Als je een element wilt verwijderen, klik je op het prullenbak-symbool aan de linkerrand. Er komt dan een rood filter over het element. 

We vragen je ook om het verwijderen te bevestigen, zodat je niet per ongeluk iets kunt gooien. Na het verwijderen is een element permanent weg.