Hoe kunnen we je helpen?

Beschrijving

In de beschrijving kun je zelf aangeven waar een pagina over gaat.

Beschrijving invoeren

Je kunt voor elke pagina een beschrijving invoeren door op het SEO icoon in het menu rechts te klikken. Denk eraan dat je dit voor elke pagina doet.

Waar zie ik die beschrijving?

In de zoekresultaten in Google wordt de beschrijving bijna altijd getoond. De beschrijving is soms ook te zien als een pagina wordt gedeeld op social media.

 

Het kan weleens gebeuren dat Google de beschrijving niet laat zien in de zoekresultaten. Dat gebeurt als Googles algoritme een stukje tekst op de pagina relevanter vindt voor de zoekterm waarop is gezocht. De zoeker ziet dan de tekst die Google heeft gekozen, met daarin het zoekwoord dikgedrukt.

Hoe optimaliseer ik de beschrijving?

Elke pagina heeft een eigen onderwerp en daarom ook eigen zoekwoorden die voor die pagina belangrijk zijn. Gebruik in de beschrijving het belangrijkste zoekwoord voor die pagina.


De beschrijving is zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Schrijf de beschrijving dus uitnodigend: potentiële bezoekers lezen de beschrijving en je kunt je daar dus goed presenteren.

 

 

Beschrijvingen voor JimdoPro en JimdoBusiness

Het aanpassen van de beschrijving is voor gebruikers van JimdoFree alleen mogelijk op de home pagina. Met de JimdoPro en JimdoBusiness pakketten kun je deze functies eenvoudig gebruiken.