Hoe kunnen we je helpen?

Favicon

Wat is een favicon?

Een favicon is een afbeelding met een grootte van 16x16 of 32x32 pixels die ter herkenning van jouw website dient. Elke keer als een van jouw bezoekers jouw Jimdo-website aan zijn/haar bookmarks (bladwijzers) toevoegt, wordt daarbij het favicon ook opgeslagen. Zorg ervoor dat je een veelzeggend en gemakkelijk te herkennen favicon hebt, zodat het voor bezoekers gemakkelijker zal zijn om tussen al die bookmarks jouw website terug te vinden.


Favicon uploaden

Klik op "Wijzigen" om een nieuw favicon te uploaden.

 

Via een klik op "Browse" wordt het venster geopend, waarmee je een bestand voor jouw favicon kunt selecteren. Wij raden aan om een afbeelding met .ico als bestandsformaat te nemen, omdat dit formaat door alle browsers wordt herkend.

 

Klik vervolgens op "Uploaden" om het nieuwe favicon voor jouw bezoekers zichtbaar te maken.

Zelf een favicon maken

Mocht je het favicon niet in een grafisch programma in elkaar willen knutselen of wordt het niet getoond in een browser, dan kun je heel eenvoudig zelf een favicon maken via een zogenaamde favicon generator.

 

Op onderstaande websites vind je enkele van zulke favicon generators. Hiermee is het maken van een favicon een fluitje van een cent. Upload gewoon jouw afbeelding en genereer vervolgens een kant-en-klaar favicon in het *.ico formaat. 

 

http://favikon.com
http://www.favicon.cc
http://www.favicon.co.uk