Hoe maak je een link?

Je kunt van een woord of een afbeelding een link maken. Na het klikken, gebeurt er iets: de bezoeker gaat naar een andere pagina, zijn mailprogramma wordt geopend of er wordt een bestand gedownload.

Soorten links

Intern

Met een interne link link je naar een andere pagina op je website. Na het klikken wordt in hetzelfde venster de pagina geopend die je uit de lijst hebt gekozen.

Extern / mailadres

Een externe link linkt naar een andere website. Met een mailadres kunnen je bezoekers direct naar je mailen. Hun mailprogramma opent na het klikken.

Downloadlink

Met een downloadlink kunnen je bezoekers bestanden van je site downloaden.  Die bestanden moeten eerst worden geüpload in het element Bestand downloaden.

Tekst als link

Een tekstlink, waarbij een woord aanklikbaar wordt, maak je zo:

• Voeg het element Tekst toe.
  • Typ je tekst.
  • Selecteer het woord waar je een link van wilt maken.
  • Klik op het kettingsymbool boven het tekstvak: er opent dan een menu waar je kunt instellen waar de link naar toe gaat. Je kunt hier kiezen uit interne link, blogpost of externe link/mailadres.
  • Sla het element op.

Afbeelding als link

Je kunt ook van een afbeelding een link maken:

• Voeg het element Foto toe.
  • Upload je afbeelding.
  • Klik dan op het kettingsymbool: ook dan opent het menu waar je kunt instellen waar de link naar toe gaat.
  • Sla het element op.

Knop als link

• Voeg het element Knop toe.
  • Typ de tekst die op de knop moet staan.
  • Klik op het ketting-symbool: er opent dan een menu waar je kunt instellen waar de link naartoe gaat.
  • Sla het element op.