Hoe kunnen we je helpen?

GoogleMaps

Met GoogleMaps kun je precies laten zien waar je bent. Handig als je bijvoorbeeld het adres op je Contact-pagina met een kaart wilt aanvullen. Hier laten we je zien hoe het element werkt. 

 

GoogleMaps kun je gratis gebruiken.

Adres tonen

Om dit element te gebruiken, geef je een adres op. Als voorbeeld hebben we het adres van Jimdo in zoekveld onder de kaart opgegeven. Klik daarna op Zoeken en er wordt een plaatsmarkering op de kaart gezet.

Vul hier een adres in waar je een plaatsmarkering wilt plaatsen. Als je het adres hebt gekozen, klik je op ´Voeg een nieuwe plaatsmarkering in´. Er verschijnt dan een rode markering op de kaart.

 

Je hebt nu ook de mogelijkheid om een beschrijving op te geven. Daarnaast zie je bij het adres ook een klein ketting-symbooltje verschijnen. Je kunt daarmee de plaatsmarkering veranderen in een link naar bijvoorbeeld een pagina op je website of een blogpost.

 

Kaartopties:

Kies uit de vier varianten.

 

Plaatsmarkering:

Een plaatsmarkering laat een adres zien. Je kunt via ' Nieuwe plaatsmarkering' meer plaatsmarkeringen op de kaart zetten.

 

Kaarttype:

Kies of je de knoppen “Kaart, satelliet, etc...“ wilt laten zien.

 

Schaal:

Schakel de schaalweergave van de kaart in of uit.

 

Overzichtskaart:

Voeg een kleine overzichtskaart in de hoek van de kaart toe. Dit helpt bij het oriënteren.

 

Hoogte van de kaart:

Hier kun je instellen hoe groot de kaart op je website getoond moet worden.

 

Plaatsmarkering linken

Nadat je een plaatsmarkering op de kaart hebt gezet, verschijnt die in een lijst in het element. Hier kun je de beschrijving veranderen in een link.